LOREDANA BAHORIĆ

Crveni ruž kao zaštitni znak

U trinaest godina manekenskog staža naučila sam sve o šmin­kanju, gledajući kako to rade tada vrhunski vizažisti poput Višnje Trusić i Braceka. Njihov moto bio ‘manje je više’ i danas poštujem – kaže Loredana Bahorić (52), zagrebačka modna dizajnerica, dodajući da iako cijeni rad vrhunskih profesionalaca, ipak je najzadovoljnija kad se našminka sama.

Kako se šminkate za dan, a kako za ve­černji izlazak? – Za odlazak na kavu nanesem crveni ruž i naglasim obrve. Za večernji izlazak kapke osjenčam smeđom olovkom – nikad ne povlačim crtu. Na lice nanesem malo pudera u kamenu – ne koristim tekući jer mi se lice doima poput maske – a potom i rumenilo. Koristim Mac puder, a ljeti bronzer iste kuće.

U čemu žene najviše griješe kod nanošenja make-upa? – Kao i u odijevanju – griješe u pretjerivanju, šminkajući se neprimjereno određenoj prigodi i dobu dana. Recimo, za odlazak na tržnicu ne možete izgledati kao da idete na kazališnu premijeru.

Koji savjet vizažista pamtite? – Rumenilo treba staviti i na ušne resice, to daje posebnu svježinu licu.

Koji vam je najvažniji kozmetički tretman? – Ručna masaža tijela. U masaži uživam kod moje prijateljice Branke Habek u Studiju HB, a i kod kuće imam stol za masažu.

Kako njegujete lice? – Umivam se hladnom vodom i ten čuvam od sunca. Za čišćenje i skidanje šminke koristim Nivea mlijeko, a za njegu La Prairie serum za revitalizaciju i njihovu antistresnu kremu za zreliju dob.

Imate li omiljeni miris? – Nekoliko. Hermesov Jardin de Nil, potom tri mirisa modne kuće Comme des Garcons. Za dan volim Jil Sander Pure, a u zadnje vrijeme koristim i Agent Provocateur. Prije toga dvadesetak sam godina bila vjerna Estee Lauder mirisu White Linen, i iz te linije koristila sve – od parfema do sapuna i mlijeka za tijelo.

Koju boju ruža najviše volite? – Crveni Mac Lady Danger. To je vrlo postojan mat ruž, traje cijeli dan.

Kako njegujete kosu? – Moja je kosa pri­rodno valovita, a posljednjih dvadesetak godina redovito je ravnam. O mojoj kosi brinu u salonu Rene. Ljeti stavljam pakunge, a inače koristim Kerastase preparate.

Kako održavate vitku liniju? – S linijom nikad nisam imala problema. Kad osjetim kilogram viška, preskočim večeru. Ne bih mogla biti na dijeti. Bavim se jogom, a krenula sam i na plivanje.

Odlazite li na manikuru? – Rijetko. Uvijek imam kratke nokte jer radim s tkaninama koje, osobito ako su crne, jako prljaju nokte. Za izlazak ih premažem pro­zirnim lakom.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
26. travanj 2024 09:17