GODINE NISU VAŽNE

Crveni ruž za svake usne

Odvažite se na crveni ruž uz nekoliko savjeta kako pronaći pravu nijasnu, kako ruž uskladiti sa bojom kože i kose te par pravila kakvu crvenu nositi u kojim godinama.

Dvadesete U tim godinama sve je dopušteno pa slobodno eksperimentirajte sa sjajilima boje rubina kao i s jarkim nijansama grimizne, a u dvadesetima su vam usne prirodno punije no što će biti kasnije pa slobodno koristite prozirne i sjajne ruževe, savjetuje šminkerica slavnih Molly Stern. Onima svjetlije puti odgovaraju crvene nijanse s plavim podtonom, dok su tamnije crvene i smeđe-crvene nijanse za one sa srednjim ili tamnijim tenom. Crveni ruž mogu dobro nositi čak i crvenokose žene, za što je najbolji primjer glumica Scarlett Johansson, bitno je da biraju crvenu s primjesom narančaste. Kako si u dvadesetima možete dopustiti jarke usne, za intenzivniju boju slobodno nanesite ruž izravno, a samo ako je potrebno kutove popravite kistom.

Tridesete Kad zađete u tridesete vrijeme je da potražite dugotrajnije ruževe, koji zahtijevaju malo popravljanja. Najbolja podloga za ruž bilo koje boje su glatke i mekane usne koje ćete dobiti ako prije nanošenja ruža usne nježno protrljate toplim, mokrim ručnikom. Također, dobro je usne obrubiti točkicama korektora pa tek onda nanijeti ruž, kako se boja ne bi razlijevala. Nježne nijanse boje cigle pristaju gotovo svima i nisu prejake. Uz crveni ruž ne stavljate puno druge šminke – malo rumenila i maskara su sasvim dovoljni.

Četrdesete Najvažnije je da su usne lijepe i njegovane tako da bi svako nanošenje ruža trebali započeti slojem nemasnog balzama za usne koji će popuniti eventualne pukotine ili borice. Četrdesetogodišnjakinje bi trebale tražiti ruževe lagane, kremaste teksture s malo sjaja, koje neće isušivati usne. Iako i svim godinama vrijedi pravilo kako crveni ruž zahtijeva minimalno ostale šminke, u četrdesetima je to osobito važno. Pazite da vam na zubima ne ostaju mrljice od ruža, a to ćete najbolje izbjeći tako da u usta stavite štapić za uši i izvučete ga – on će otkloniti eventualni višak ruža.

Pedesete Pedeset i nešto sviječica na rođendanskoj torti nisu nikakva prepreka da se zabljesne s crvenim ružem na usnama. On, naravno mora biti kremaste teksture, poželjno je da je neki od ruževa koji sadrži njegujuće ili čak ‘anti age’ sastojke. Obavezno je prije nanošenja boje na usne nanijeti balzam. Izbjegavajte mat teksture i tamne boje, koje će samo istaknuti sitne bore oko usana i učinit da one djeluju manje. Budući da u tim godinama usne više nisu pune kao nekad svakako ih obrubite olovkom neutralne boje. I, za kraj, za mladenački i svjež dojam, preko ruža nanesite sloj prozirnog crvenkastog sjajila.

Linker
02. svibanj 2024 01:27