PRED OGLEDALOM

Dajana Antonija Bebek: Najsretnija sam kad se ne moram šminkati

Lice Dajane Antonije Bebek mnogim je gledateljima HTV-a prvo što ugledaju kad ujutro uključe televizor, a urednica i voditeljica vijesti koje se emitiraju u emisiji Dobro jutro, Hrvatska svoj radni dan uvijek započinje – osmijehom. A 31-godišnja Zagrepčanka svoje će lice ovo ljeto, bez obzira na to što će ga uglavnom provesti radno, štititi kremama s visokim zaštitnim faktorom.

NJEGA LICA Vjerujem da je dobar ten rezultat kvalitetne prehrane i zdravog načina života: zbog toga mi je važno nakon svakog izlaska iz TV studija temeljito ukloniti šminku, a za to koristim Bioderma micelarnu otopinu koja je vrlo efikasna, a ne iritira kožu. Pobornica sam dermokozmetike i mojoj osjetljivoj koži odgovara Avène Tolerance extreme. Preko noći na lice ne stavljam ništa i zasad još nisam krenula s anti-aging njegom. Kozmetičarki idem rijetko, eventualno dvaput godišnje na čišćenje lica.

MALO BOJE Najsretnija sam kad se ne moram šminkati, no za večernje izlaske ipak stavim nešto ‘boja’ na lice – oči volim istaknuti crnim eyelinerom, a izbjegavam sjenila jer u mojoj izvedbi izgledaju neuredno. Proizvodi u mojoj kozmetičkoj torbici mogu se nabrojiti na prste jedne ruke – tekući puder Bourjois Flower Perfection, nježnoružičasto rumenilo Sisley Phyto Blush Eclat, maskara L’Oreal Voluminous Million Lashes, eyeliner i nekoliko sjajila za usnice.

MIRIS PREMA SEZONI Parfeme dijelim na ljetne i zimske. Ljeti mi odgovaraju cvjetno-voćni poput Gianfranco Ferre In The Mood For Love Pure, dok se zimi često vraćam svom omiljenom, nešto intenzivnijem, Yves Saint Laurent Cinema. Inače rado mijenjam mirise i uživam otkrivajući nove.

STIL U mom ormaru prevladavaju traperice, pamučne majice i dnevne haljinice, a odjeća mi je, osobito ljeti, u vedrim i svijetlim tonovima. Zapravo, najviše imam bijelih stvari. Danju se najbolje osjećam u tunikama cvjetnog printa te kratkim traper-hlačicama Pull and Bear, uz koje nosim balerinke, a navečer volim elegantnije kombinacije, kao što su haljine Matije Vujice i cipele (ili sandale) visokih potpetica.

PRAMENOVI I NJEGA Kosu ljeti pojačano njegujem kremama i maskama. Nedavno sam otkrila Afrodita TI&TI kremu s vitaminom E koja obnavlja i jača strukturu obojene i oštećene kose te je štiti od vlage, vjetra i UV zračenja. Ove sam godine isprobala i ombre pramenove, no vratila sam se svojim klasičnim tankim pramenovima po cijeloj dužini kose. Do prije nekoliko godina bila sam brineta, što je moja prirodna boja, a onda sam shvatila da mi svijetli pramenovi daju mladenački izgled.

Matea Roščić

Linker
26. travanj 2024 16:08