PROMJENE VODE CILJU

Damir Horvatinčić - nova djevojka, partnerica i klub

Između lanjskog i ovogodišnjeg nastupa u showu Ples sa zvijezdama, u životu profesionalnog plesača Damira Horvatinčića (23) promjene su se smjenjivale kao na filmskoj traci. Kako mu je bilo sve teže sjediti na dva stolca, u travnju je dao otkaz u zagrebačkom frizerskom salonu Hair Concept with Keune, u kojem je radio tri godine i frizirao mnoge poznate osobe, te se sasvim posvetio plesu.

Promijenio je i plesni klub, ima novu profesionalnu plesnu partnericu, novog trenera i – novu djevojku. No, i dalje živi s roditeljima u obiteljskoj kući u Rakovu Potoku, naselju na pola puta između Zagreba i Jastrebarskog, a premda je priželjkivao novi automobil, ne samo da ga nije kupio nego je ostao i bez starog. Svoju opel vectru iz 1996. dao je starijem bratu Željku, komercijalistu, nakon što je slupao u prometnoj nesreći njegov fiat punto, pa sad povremeno posuđuje očev auto ili se u Zagreb vozi autobusom.

Kad ga putnici prepoznaju, priznaje da mu katkad bude neugodno jer on, kaže, nije zvijezda. S Nerom Stipičević , ovogodišnjom partnericom iz showa, doduše, dosegao je zvjezdane visine. On i 27-godišnja glumica i pjevačica iz subote u subotu zadivljuju žiri izvrsnim plesom i nadahnutim koreografijama, a postali su i miljenici TV gledatelja te publike u studiju. Žiri im je već u trećoj emisiji dodijelio tri desetke, za jive, a u sljedećoj četiri desetke za španjolski ples paso doble.

– Zadovoljni smo, naravno, ali ni meni niti Neri ocjene nisu najvažnije, nego onaj partnerski osjećaj dok plešemo. To se i s profesionalnim partnericama stječe s vremenom, ali Nera je prirodno nadarena za ples, ima dobro razvijenu koordinaciju pokreta i s njom sam to vrlo brzo osjetio – kaže skladno građeni plesač, visok 181 centimetar i težak 78 kilograma. Zbog odličnih ocjena koje postiže sa svojim partnericama – lani je s TV voditeljicom Ivom Šulentić također već u trećoj emisiji osvojio same desetke – slobodno bi mogao dobiti nadimak – Damir Desetka.

– Mogu reći da sam pravi srećković. Baš uživam, lani s Ivom, a ove godine s Nerom, ali ne želim ih uspoređivati, jer svaka ima svoje kvalitete – kaže Damir, koji s Nerom svaki dan vježba oko tri sata. On bira figure, pa joj ih pokazuje na videu, a Neri prepušta da odabere one atraktivne za show. Dok nije odlučeno da će njih dvoje ove sezone biti par, Damir i Nera nisu se poznavali. On je atraktivnu Makaranku zapazio još prije sedam godina u glazbenom natjecanju mladih talenata, a kasnije je vidio i njezin spot “Centar svita”, u kojem Nera pleše irski step.

– Znao sam – kaže – da je zgodna djevojka, drago mi je da nije šminkerica, nego ima svoj stil. I to cijenim kod nje. Bio sam oduševljen kad sam je vidio uživo, jer ima lijepu liniju tijela. A hvali je i Ana Herceg , moja nova profesionalna partnerica, koja kaže da je Nera najbolja plesačica koju je vidjela u svih pet sezona Plesa sa zvijezdama. Poslovno bez privatnog S Nerom trenira u Plesnom centru Nicolasa Quesnoita (pobjednika prve sezone showa, sa Zrinkom Cvitešić ), čiji je bio član pet godina. U rujnu je prešao u Športski plesni klub Optimus i počeo trenirati s godinu dana starijom Anom Herceg – koja je, pak, preklani pobijedila u paru s glumcem Marijem Valentićem . Prvo zajedničko natjecanje očekuje ih na jednom međunarodnom turniru u siječnju, a u ožujku se nadaju osvojiti državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima.

– Spojili su nas, zapravo, prekidi. Ana je ostala bez svog partnera iz Mađarske, a ja sam ovo ljeto, godinu dana nakon što je puknula ljubavna veza s mojom partnericom Anom Lovrić, odlučio prekinuti i našu plesnu vezu – kaže Damir, koji je odnedavno opet zaljubljen, ponovno u plesačicu. Ali nakon prijašnjeg iskustva, više ne želi spajati privatno s poslovnim.

Iza Damira Horvatinčića čak je trinaest plesnih godina. Bio je klinac kad ga je majka Jasna, frizerka, odvela na tečaj latinoameričkih plesova. Na svoj 11. rođendan s prvom je partnericom u Daruvaru osvojio prvi turnir, u konkurenciji dvadesetak parova. Dosad je sudjelovao na više od 500 turnira, najveći uspjeh mu je četvrtfinale na Grand Slam turniru u Italiji, među 390 parova, a prije tri godine, dok mu je partnerica bila Ana Domišljanović (koja u ovoj sezoni pleše s Petrom Vlahovom), osvojio je državno prvenstvo u latinoameričkim plesovima.

– Ples mi je u mnogočemu pomogao – od zdravog razmišljanja, pozitivnog gledanja na sve što se dešava, do ciljeva i ambicija. Već u osnovnoj školi sam znao da želim preuzeti mamim posao, da želim jednog dana imati vlastiti frizerski salon i plesnu dvoranu. Ples je vrlo skup sport, roditelji su me financirali do srednje škole, a zatim sam počeo zarađivati dajući privatne satove – kaže Damir, dodajući da će plesati do 35. godine, a onda se posvetiti trenerskom poslu. I dotad će, siguran je, ostvariti i svoje dječje snove o vlastitoj dvorani i frizerskom salonu.

Jagoda Zamoda

Linker
03. svibanj 2024 13:21