TRIK NA POZORNICI

Daria Kinzer: Moj san se ostvario

Hrvati će se ponovno svlačiti i presvlačiti na eurovizijskoj pozornici. Nakon Danijele Martinović , Doris Dragović i Severine Vučković , i Daria Kinzer posegnula je za prepoznatljivim hrvatskim trikom pa će u utorak 10. svibnja u prvom eurovizijskom finalu na sceni promijeniti tri oprave, piše Jutarnji list .

Sudeći prema videosnimci s prve probe održane početkom tjedna u Düsseldorfu, Daria će, za razliku od svojih prethodnica, na sceni imati i pomagača, i to ruskog iluzionista Sergeja Vorontsova. Mladi ruski mađioničar, prepoznatljiv po retro frizuri koja se u nas zove “fudbalerka”, pomoću svojih će trikova pomoći pjevačici da na samoj sceni triput promijeni haljine.

Za nas u utorak glasuju samo zemlje koje baš kao i mi nastupaju u prvom polufinalu. Dobijemo li od tih zemalja glasove, možda donesemo bogatstvo onima koji se klade na Dariju i “Celebrate” Borisa Đurđevića. I to nemalo, jer je hrvatska pjesma po kladionicama u donjem dijelu ljestvice, dok vrh drže Francuska, Norveška te Bosna i Hercegovina sa sjajnim Dinom Merlinom. Naša predstavnica nimalo se ne opterećuje lošim prognozama na kladionicama.

– Imamo dobru, brzu eurovizijsku pjesmu, a ja ću dati sve od sebe da nas predstavim na najbolji način. Već samom pobjedom na Dori ostvarila sam svoj životni san, a predstavljanjem Hrvatske na Eurosongu otišla sam još korak dalje – rekla je 23-godišnja plavuša Daria Kinzer koja je, da je htjela, na natjecanjima mogla okušati sreću i u Njemačkoj ili Austriji. Daria je, naime, rođena u Bavarskoj, njezina mama Dubravka je Hrvatica, tata Hans-Jürgen Nijemac, u Austriji je odrasla te u Beču diplomirala menadžment. Glazbeno se počela obrazovati kao 11-godišnjakinja, prvo u muzičkoj školi, potom na satovima solo-pjevanja, a pohađala je i bečki konzervatorij te je zahvaljujući toj naobrazbi nastupala u mjuziklima “Chicago”, “Cats” i “Hair”.

Klara Rožman / Jutarnji list

Originalni tekst pročitajte ovdje

Linker
04. svibanj 2024 10:12