SPREMNA ZA FINALE

Daria Kinzer: Sanjam o karijeri u Hrvatskoj

– Nisam niti sanjala da će me publika sve do finala zdušno podržavati – kaže iznenađena odličnim plasmanom na Dori 22-godišnja Daria Kinzer , pjevačica iz Beča njemačko-hrvatskih korijena, koja će se u subotu natjecati sa znatno iskusnijim Jacquesom Houdekom za odlazak na Eurosong u Düsseldorfu.

Čime ste osvojili publiku koja vam je dala najviše glasova? – Možda im se sviđa moj naglasak, za koji kažu da je simpatičan. Vjerujem da publika voli moj način pjevanja, što je, osim scenskog nastupa, bitno za ovakvo natjecanje.

Je li sudjelovanje na Dori vaš prvi nastup u Hrvatskoj? – Dosad sam nastupila u emisiji Svirci moji, s pjesmom švedske grupe ABBA i songom ‘Neka cijeli ovaj svijet’ iz mjuzikla ‘Jalta, Jalta’ uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a. Inače pjevam na koncertima u Beču i Njemačkoj.

Od koga ste naslijedili glazbeni dar? – Mami zahvaljujem na sluhu i ljubavi prema glazbi. Rođena sam u Aschaffenburgu u Njemačkoj, u glazbenu školu sam krenula kao šestogodišnjakinja u Beču, a satove pjevanja sam počela uzimati pet godina kasnije kod poznatih pjevača popa, jazza i mjuzikala.

Odakle su podrijetlom vaši roditelji? – Mama je Zagrepčanka, djed je Hvaranin, a baka Livanjka. Moj pokojni tata bio je Nijemac, ali je uvijek navijao za Hrvatsku.

Namjeravate li se iz Beča doseliti u Hrvatsku? – Sanjam o karijeri u Hrvatskoj, ali prije toga u Beču, nakon studija ekonomije, moram diplomirati teatrologiju, medije i film. Za to mi treba još godina i pol, a čak sam i za vrijeme Dore položila nekoliko ispita.

Jagoda Zamoda

Linker
04. svibanj 2024 13:46