LUKAVA SULTANIJA

Deniz Çakir: žena-mačka iz turskih sapunica

Uloga sultanije Şah u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’ potvrdila je da 29-godišnju glumicu s pravom uspoređuju s mačkom – što zbog lika zavodljive negativke, što zbog njena izgleda, a i privatno obožava te životinje pa su joj dvije i životne ‘suputnice’.

Kad se pojavila u ulozi , jedne od sestara Sulejmana Veličanstvenog, bilo je jasno da su na pomolu nove dvorske spletke i igre živaca u borbi za položaj najmoćnije žene Osmanskog Carstva. Koketna i seksepilna glumica Deniz Çakır, zvijezda 3. sezone popularnog turskog serijala svojom pojavom i intrigantnim mačjim pogledom dostojna je konkurencija Meryem Uzerli, odnosno, njenom liku Hurem.

Kao lukava sultanija Şah, uspjela je poremetiti sve Huremine planove te pomrsila konce zaljubljenoj Mihrimah i zgodnom Balibegu, namještajući ga svojoj kćeri Esmahan. Gledateljima se, zapravo, teško odlučiti da li da je vole ili mrze, jer svima se zapravo sviđaju te lijepe “vještice” čija je privlačnost uvijek jača od zloće.

Deniz Çakir od početka karijere prate uloge negativki. Rođena u Ankari, na Staru godinu 1983., odrastala je zajedno s mlađim bratom Tunom uz baku i djeda. O svojoj obitelji nikad nije govorila, osim što je jednom šturo izjavila da je “imala teško djetinjstvo jer su roditelji stalno radili”.

Usporedbe Deniz Çakir s mačkom (što zbog uloga zavodljivih prefriganki, što zbog njenog mačjeg pogleda) nisu bez vraga. Mačke su njene najdraže životinje, najbolje prijateljice – pogotovo Šati i Pirinč, njene dvije kućne ljubimice – a na lijevoj lopatici ima veliku tetovažu mačke.

Maja Kuzmanović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o životnom putu, glumačkim uspjesima i ljubavnim (ne)uspjesima turske glumice Deniz Çakir potražite u tiskanom izdanju Glorije (br. 980).

Možete se pretplatiti na PDF izdanje Glorije – u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, ali najviše štedite pretplatom na 24 mjeseca.

Linker
13. travanj 2024 22:58