VIŠE OD LIJEPOG LICA

Diane Kruger: Znakovi starenja su znakovi ljepote

Ljepota je nešto što moraš zaslužiti, svojim životom, znanjem, kulturom, samopouzdanjem… A znakovi starenja na licu za mene su znakovi ljepote – govori holivudska zvijezda Diane Kruger na savršenom francuskom jeziku u kratkom filmu u kojem se predstavlja kao zaštitno lice svih Chanelovih proizvoda za njegu kože.

Njemica po rođenju, Londončanka i Parižanka po obrazovanju, a Amerikanka po karijeri, Kruger je glumila na njemačkom, francuskom, engleskom pa čak i na ruskom, te nikad – pa ni sada – u filmovima nije trebala posuđivati glas ni od koga.

Njeno jezično umijeće jednako je glumačkom, i zbog toga je redatelji obožavaju – od Wolfganga Petersona, s kojim je snimala “Troju”, Benoita Jacquota koji je režirao “Zbogom, kraljice”, do Quentina Tarantina u filmu “Nemilosrdni gadovi“, u kojem je glumila uz Brada Pitta i Michaela Fassbendera.

No, redatelji je obožavaju i zbog njenog izgleda, koji joj je u mladosti otvorio vrata modnog svijeta (pa je u drugoj polovici devedesetih snimala kam panje za najveće modne kuće kao što su YSL, Chanel, Salvatore Ferragamo, Burberry, Louis Vuitton…), a poslije i filmskog.

Doduše, zbog te kratke karijere top-modela morala se dobrano po mučiti kao glumica, kako bi dokazala da je ona, zapravo, mnogo vi še od obične lijepe slike.

– Razlog zbog kojeg sam se prestala baviti modelingom bio je taj što mi je dojadilo glu matati neka uzvišena bića, žene koje iz gledaju nestvarno dobro i koje kreatori kampanja smještaju u neke nestvarne situacije.

Danas mi više nije stalo da na fotografijama izgledam najbolje što mogu, nego onako kako se zaista osjećam. Nekad ranjivo, nekad sretno – kaže Diane Kruger, koja je najnovijom ulogom – u hvaljenoj krimi-seriji “The Bridge” – ostvarila želju da glumi jednu ta kvu stvarnu ženu, u trapericama, kožnatim jaknama, bez frizure i manikure.

Sonja Mlinar

Linker
15. travanj 2024 08:42