Matej Dokić
PRED OGLEDALOM

Dijana Vidušin: Volim modu iz druge ruke

Iako recept za ljepotu 31-godišnje glumice zvuči vrlo jednostavno – dovoljno sna, kvalitetna i raznovrsna prehrana u kombinaciji s čistim zrakom i tjelovježbom – sve to nije uvijek moguće spojiti. No, Dijana Vidušin, koju ove jeseni gledamo u novoj dramskoj seriji Na terapiji, dobro balansira između TV snimanja i priprema za predstavu Tri sestre u zagrebačkom kazalištu Gavella, uz malu pomoć priordne kozmetike.

SJENILA ZA SREĆU Moj make-up uglavnom je diskretan, a nove proizvode i vizažističke trikove uglavnom otkrivam na filmskim i TV snimanjima ili u kazališnoj šminki. Nedavno sam tako dobila savjet da bih trebala koristiti olovku za oči jer mi odlicno pristaje. Što se moje kozmetičke torbice tiče, u njoj je uvijek korektor Estee Lauder Ideal Light, koji je ujedno posvjetljivač pa osim što prekriva, daje koži nježan sjaj i svježinu. Tu su još i rumenilo, smeđa maskara Max Factor 2000 Calorie, Melem i paleta Chanel sjenila. To je dar dragog prijatelja pa mi osim za smokey eyes, služi i za sreću.

BLAGO IZ SECOND HAND DUĆANA Nemam modni uzor, ali znam koji mi se stil sviđa – onaj osmišljen za Ivanu u seriji Na terapiji. Dakle, kostimići, suknje olovka-kroja do koljena ili ispod, sakoi i košulje ili pak uske, jahaće hlače uz dolčevite. Ja bih to još upotpunila balonerom, cipelama visokih potpetica i velikom torbom. Modni brendovi mi nisu primarni, dapače, mnogo dobrih stvari pronađem u second hand dućanima. U Mariboru sam tako za smiješne novce kupila lijep tamnozeleni kaputić s divnim gumbima.

BEZ PARFEMA Trenutačno sam – bez parfema. Sve sam potrošila i razmišljam što bi mi mogla biti nova mirisna investicija. To će vjerojatno biti neka cvjetno-voćna kompozicija, u kojoj ima i meni dragih sandalovine, mošusa i paculija. Na mojoj parfemskoj top-listi zasad vode Gucci Flora, Chanel Chance i Calvin Klein Euphoria.

AVANGARDNI NAKIT Za razliku od damskog stila u modi, u nakit mi se sviđa – avangarda. Nešto poput Ivamar Artworka, mostarske dizajnerice Ivane Marijanović: to su neobični komadi od žice i poludragog kamenja, a ja sam zasad nabavila samo jedan prsten.

SAMO PRIRODNO

Kožu lica njegujem neinvazivno, ali sustavno i temeljito. To znači redovito čišćenje i masaža lica kod kozmetičarke, koja za mene radi i kreme bez konzervansa, toliko nježne i mirisne da ih poželim pojesti. Mojoj koži sve smeta: reagira na vrijeme, hranu ili hormonski disbalans, pa s tim prirodnim preparatima zadovoljavam sve njene potrebe – hidrataciju, piling, čišćenje, a postoji i pakung za područje oko očiju.

Matea Roščić

Linker
15. travanj 2024 08:47