PROMJENE

Dinko Bogdanić: Ne smetaju mi ni sijede ni bore

Što smatrate najvećim izazovom u budućem splitskom mandatu? – Pronaći način da što više svog baletnog znanja i iskustva prenesem solistima i cjelokupnom baletnom ansamblu, kako bih poboljšao kvalitetu njihove izvedbe.

Imate li već omiljena mjesta u Splitu? – Najbolje se osjećam u šetnji Bačvicama, gdje obavezno popijem i kavu. Na svijetu nema ljepše rive od splitske, a izlazak s Rive kroz Dioklecijanove podrume za mene je svaki put događaj.

Najneobičnije mjesto na kojem ste plesali? – Pješčana plaža u Manili na Filipinima. No, rado pamtim sve pozornice u svim gradovima u kojima sam nastupao – od Zagreba, preko Pittsburgha, Moskve, Tokija, New Yorka, Pekinga, Manile, Rima, Pariza i Münchena.

Što vas u poslu može razbjesniti? – Neprofesionalnost, nerad i nedisciplina.

Kako reagirate kad se razljutite? – Ovisi o tome što me i tko me razljuti.

Vodite li dnevnik? – Da, od dvadesete godine zapisujem najvažnije dnevne događaje, a arhiva je pohranjena u mojoj bidermajer komodi u zagrebačkom stanu.

Razgovarao Kruno Petrinović Snimio Saša Burić

Pročitali ste dio razotkrivanja s Dinkom Bogdanićem, a u tiskanom izdanju (br. 942) pročitajte kako se snalazi u kuhinji, koje ljudske osobine ne podnosi i gdje će se kao nudist u Splitu okupati, ili se pretplatite na PDF izdanje gdje možete kupiti i samo jedan broj.

Linker
04. svibanj 2024 02:56