BJELORUSKA REPORTAŽA

Dino Jelusić postao hevimetalac

Dino Jelusić nedavno je iznenadio ekipu bjeloruske državne televizije koja je o njemu došla snimiti reportažu. Naime, negdašnji dječačić anđeoskog glasa, koji je prije sedam godina s pjesmom “Ti si moja prva ljubav” pobijedio na prvom dječjem Eurosongu, izrastao je u visokog 18-godišnjaka čvrstog stiska i dubokog glasa.

Svoje goste odveo je na izlet na Plitvička jezera, gdje su snimili najljepše kadrove za TV prilog, a Dino im je na tečnom engleskom pričao zanimljivosti vezane uz taj nacionalni park. Primjerice, da ondje rastu tri vrste biljki mesožderki, da je veliki slap, koji se obrušava u jezero sa 78 metara visine, najveći u Hrvatskoj, a odveo ih je i do vidikovca s kojeg se pruža predivan pogled na jezero Kozjak. Kušali su i domaću savijaču s jabukama, turističkim brodićem obišli su jezera, a na kraju je Dino sjeo u čamčić i zaveslao prema obali.

Razlog snimanja reportaže o mladom Zagrepčaninu jest njegov nastup u posebnom showu u sklopu ovogodišnjeg dječjeg Eurosonga u Minsku – zajedno sa šest ostalih pobjednika tog glazbenog natjecanja, o kojima ista ekipa također snima priloge.

– U sedam godina, koliko je prošlo od moje pobjede u Kopenhagenu, dogodilo se mnogo toga, a najveća promjena u mojem životu je to da sam postao hevimetalac. Zapravo, u srcu sam oduvijek bio roker, pa čak i kad sam kao 11-godišnjak pjevao neku vrstu dječjeg popa. Druga važna stvar koja mi se dogodila jest da sam prije šest godina dobio brata Brunu. Mali je odličan bubnjar i silno ga volim. On mi je najdraži obožavatelj – govori Dino, odlikaš u zagrebačkoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, koji pohađa i četvrti razred Srednje glazbene škole Vatroslava Lisinskog, odjel klavir. Nada se da će nakon mature upisati studij primijenjene kompozicije na Muzičkoj akademiji, jer ga silno zanima skladanje glazbe za filmove. Dodaje da je nedavno dovršio snimanje drugog albuma na engleskom i na hrvatskom jeziku – naravno, u žestokom ritmu – te da je to treća važna novost u njegovom životu.

Dinin ozbiljan pristup školi mogao se naslutiti i na snimanju televizijskog priloga na Plitvičkim jezerima: podatke o jezerima sipao je kao iz rukava. Osim toga, zadnji kadar reportaže iskoristio je da kao neslužbeni promotor Hrvatske turističke zajednice pozove Bjeloruse na odmor u našu zemlju.

Tanja Vučičević

Linker
29. travanj 2024 09:23