MARIO ANČIĆ

Diploma u rukama

Na nastupe pred brojnom publikom Mario Ančić (24) se odavna naviknuo, no posljednji od njih – u prepunom amfiteatru splitskog Pravnog fakulteta – ponešto se razlikovao od nastupa u teniskoj “areni”.

Splitski tenisač, samo dan nakon što je u Dubrovniku pobijedio u meču koji je hrvatskoj teniskoj reprezentaciji osigurao povratak u svjetsku skupinu Davis Cupa, branio je diplomski rad. I, naravno, obranio ga, a za svoju radnju pod nazivom “ATP jučer, danas i sutra” dobio je izvrsne ocjene.

Mario Ančić, koji je studij prava završio za šest godina (a splitski prosjek je sedam i pol), najbolji je dokaz da se zbog vrhunskog sporta ne mora zapostaviti obrazovanje: čak naprotiv, ako si dobar u školi, velike su šanse da ćeš svoje kvalitete znati iskoristiti i na sportskom terenu.

– Diploma je nagrada za veliki trud koji sam uložio. Za mene i moj život to je velik dan, kruna svih ovih godina. Koliko je protekla godina bila loša za moj tenis, toliko je bila dobra za usavršavanje na fakultetu. No, bez podrške moje obitelji danas ne bih bio ovdje – rekao je Mario Ančić, kojem je na kraju ipak malo zadrhtao glas.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 693 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
02. svibanj 2024 02:55