MOJA KUHINJA

Dok pleše, Nera Stipičević sanja o hrani

Svatko ima svoj recept protiv treme, a 27-godišnja glumica Nera Stipičević “začinila” ga je i malom dozom hedonizma.

Naime, dok prije nastupa u TV showu “Ples sa zvijezdama” u sebi broji plesne korake, istovremeno zamišlja da je sa svojim partnerom Damirom Horvatinčićem već otplesala subotnji ples. I da je već kod kuće, ušuškana na kauču, vračajući izgubljenu energiju omiljenim sokom od malina “pojačanog” s nekoliko kapi likera od ruže i grickajući kriške domaćeg prosušenog kravljeg sira, mini rajčice pokapane maslinovim uljem, masline iz salamure, zadovoljna onim što su pokazali na plesnom podiju.

Ta je maštarija o mediteranskom snacku toliko opušta da ju je Damir Horvatinčić zamolio neka i na svaku probu ponese nešto za jelo, uvjeren kako će biti opuštenija ako nešto prije tih napora prezalogaji.

– Jako volim fino jesti i hrana je za mene najdjelotvorniji lijek za nervozu. A gotovo da nema jela koje ne volim. Iznimka su samo tripice, koje zbog specifičnog mirisa ne mogu okusiti. Kad bih nabrojala sva svoja omiljena jela, mogla bih njima ispuniti podeblju kuharicu. Nerado priznajem da su mi najveća na past zalogaji s mnogo škroba, jer sam i te kako svjesna da debljaju. No ipak ne mogu odoljeti kruhu koji sama pečem, njokima, rižotima od teletine ili plodova mora ili pak tjestenini s umacima od maslina, paprika, tikvica i mini rajčica, koje su slađe od običnih i zato ih često koristim u kuhinji – govori glumica rođena u Makarskoj, koja je, priznaje, slaba i na kolače, ali ih, za razliku od tjestenine, rijetko priprema, jer se ne može suzdržati da ne pojede pola pleha boem kocki, pite od jabuka, savijače od sira ili košarica od prhkog tijesta nadjevenih kremom od čokolade. Pa kad je shvatila da ne može biti umjerena kad je riječ o kolačima, jednostavno ih se odrekla.

Baš zato što je i te kako svjesna svojih gurmanskih sklonosti, atraktivna Makaranka s diplomama Akademije dramske umjetnosti i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, jako pazi da sve unesene kalorije vrlo brzo i potroši.

Tanja Vučičević

Linker
26. travanj 2024 15:11