RAPSODIJA U BIJELOM

Douglas Friedman i nove nade modne fotografije

Na stranicama novog broja luksuznog magazina Gloria GLAM modni fotograf svjetskog glasa Douglas Friedman , suradnik Vanity Faira, Harper’s Bazaara i InStylea, predstavlja raskošni ljetni editorijal u bijelom što ga je u lipnju snimio na rovinjskoj manifestaciji Photodays. Sa stilistom Viktorom Dragom Friedman je sjajno iskoristio arhitekturu hotela Lone da bi okom aparata u najboljem svjetlu prezentirao kreacije domaćih dizajnera.

Otvoren prenošenju svoga bogatog iskustva, Friedman je potom u suradnji s Glorijinim timom modnih profesionalaca održao cjelodnevnu radionicu za odabrane mlade talente.

Marina Filipović, Petar Borovec, Marijana Gligić, Srđan Kalinić, Doris Fatur, Marko Prelić i Antonija Butković dobili su time jedinstvenu priliku demonstrirati svoj talent, ali i mnogo naučiti od Friedmana koji je pred njih stavio praktični zadatak – rad s odabranim profesionalnim modelima dokazanima u inozemstvu.

Uz pomoć vizažista Simone Antonović i Saše Jokovića, frizera Mije Majhena te stilistica Kristine Bradač i Slađane Divjak fotografske zvijezde sutrašnjice s Friedmanom su stvorile pravu modnu rapsodiju. No njihova inspiracija ne bi bila moguća bez odjeće poznatih hrvatskih dizajnera, Jurja Zigmana, Madame Demode, Andreje Bistričić, Branke Donassy, Hippy Gardena, XD Xenia Designa, Amarie i Aleksandre Dojčinović. Za potrebe snimanja dizajneri su priredili modele iz svojih aktualnih ljetnih kolekcija.

Douglasa Friedmana oduševila je kreativnost polaznika te je izrazio nadu kako će im ponuđeni savjeti koristiti u nastavku karijere.

Linker
19. travanj 2024 10:45