SAMUEL L. JACKSON

Drogiranje kao ulaznica u Hollywood

Američki glumac Samuel L. Jackson priznao je da mu je ovisnost o drogama pružila priliku da se probije u Hollywoodu. Naime, 59-godišnji glumac tvrdi da mu je dugogodišnja borba sa ovisnosti o cracku i kokainu u 80-ima, pomogla da se uživi u ulogu narkomana Gatora u filmu „Jungle Fever“ iz 1991., slavnog redatelja Spikea Leeja.

-Dobio sam svoju veliku glumačku priliku kad sam popušio dovoljno cracka za svo istraživanje i uvjerljjivost lika. Tada sam za tu ulogu nagradu njujorških filmskih kritičatra i odjednom su mi se otvorila vrata Hollywooda. Producenti su me počeli pozivati na službene ručkove – izjavilo je Jackson.

Zvijezda filma „Pakleni šund“, već je bio pri kraju odvikavanja kad je dobio ulogu koja ga je proslavila ali producenti su idalje inzistirali na nalažneju uživo s njim, kako bi se uvjerili da više nije narkoman. Za magazin Britain’s Times 2, Jackson je progovorio o rasizmu koji je još uvijek neuralgična točka američkog društva, objašnjavajući kako ga je policija zaustavila i prijetila mu pištoljima zbog skupocjenog auta koji je tada vozio.

-Zaustavili su me zato što sam bio tamnoput, na krivom mjestu u krivo vrijeme i to u preskupom vozilu. Policajci s me pogledali i zaključili kako im izgledam poznato. S tim sam se samo složio, pošto nisam znao misle li na sliku s neke tjeralice za odbjeglim kriminalcem ili su pogledali neki film u kojem sam glumio. Ali na kraju su me ipak pustili kad su shvatili da je auto legitimno registriran na moje ime – opisao je glumac kojeg ćemo uskoro moći gledati u trileru „Lakeview Terrace“, u kojem glumi policijskog agenta, koji počinje terorizirati međurasni par, nedavno pristigao u susjedstvo.

Linker
02. svibanj 2024 02:26