DOKUMENTARNI PROJEKT

Dvostruka nagrada za Danu Budisavljević

Dokumentarni projekt redateljice Dane Budisavljević “Family Meals” osvojio je obje nagrade na radionici namijenjenoj dokumentarnim projektima u fazi postprodukcije Docu Rough Cut Boutique koja je održana u okviru 17. Sarajevo Film Festivala, obavijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film je osvojio Geneva Cash Award za najbolji projekt koji se bavi pitanjima ljudskih prava te nagradu CineLinka kojom projekt stiče pravo na sudjelovanje u programu Work in Progress, također u sklopu Sarajevo Film Festivala.

Iznos novčane nagrade (1 500 eura) Geneva Cash Award osiguravaju International Film Festival i ženevski Forum za ljudska prava (FIFHD). Pobjednički projekt programa Work in Progress dobit će postprodukcijske usluge u iznosu do 80 000 eura (pruža ih berlinski Post Republic) i 20 000 eura (pruža ih slovenski RestArt).

“Family Meals” je dokumentarni film koji kroz ritual obiteljskih objeda šarmantne i pomalo ekscentrične obitelji redateljice Dane Budisavljević, iskreno, ali s nježnošću i humorom govori o potrebi za prihvaćanjem među najbližima.

Film nastaje u produkciji zagrebačkog Hulahopa i francuske producentske kuće Treize au Sud. Osim Dane Budisavljević, na radionici je sudjelovao i montažer Marko Ferković.

Sve projekte koji su sudjelovali na radionici Rough Cut Boutique možete provjeriti ovdje.

Linker
28. travanj 2024 14:48