PET PITANJA

Edvin Liverić: Moja premijera u Singapuru

Deset tisuća kilometara daleko od kuće riječki glumac i plesač Edvin Liverić (42) pripremao je ulogu u predstavi ‘Crossings’ (‘Raskršća’), čija je premijera održana 16. kolovoza u kazalištu Esplanade u Singaporeu.

Kako ste dogovorili singapursku premijeru? – Kolega Žak Valenta i ja dobili smo ponudu za koprodukciju s kazalištem The Necessary Stage jer im se jako svidjela naša predstava ‘Destinacija Trafik: Divljač’, s kojom smo 2010. gostovali na Singapore Fringe Festivalu.

O čemu govori predstava? – Bavimo se pitanjima identiteta, primjerice: što nas povezuje jedne s drugima ili kako cijenimo i prihvaćamo međusobne različitosti.

Kakvi su dojmovi iz Singaporea? – Riječ je o fascinantnom sudaru Istoka i Zapada, a gradska arhitektura i pejzaži nalikuju na scenografiju znanstvenofantastičnih filmova poput ‘Blade Runnera’. Uz to, na svakom koraku osjećate da bogatstvo pršti sa svih strana.

Hoćete li nakon premijere imati vremena za turistički obilazak? – Da, premda grad već dobro poznajem. No stalno se otvaraju nove galerije i muzeji koje želim obići.

Kakvi su vam planovi kad se vratite u Hrvatsku? – Čeka me premijera ‘Raskršća’ 19. rujna u riječkom HNK Ivana pl. Zajca, a nakon toga krećem u pripremu maslinika za berbu. To mi je najveći gušt.

Kruno Petrinović

Linker
05. svibanj 2024 11:32