ŠKOLA PJEVANJA

Emilija Kokić i Melita Hrengek - jedna drugoj nadahnuće

Da Melita Hrengek (35), voditeljica i urednica na HTV-u nije sudjelovala u zabavnom showu Zvijezde pjevaju, zadarska pjevačica Emilija Kokić (43) vjerojatno nikada ne bi otvorila školu pjevanja u zagrebačkom Kulturnom centru Dubrava. Sve je počelo kad je Melita Hrengek zamolila dugogodišnju prijateljicu da joj pomogne oko priprema za show. Nakon samo nekoliko proba, zaključila je da je Emilija rođena glazbena pedagoginja, te je počela nagovarati na otvaranje vlastite škole.

– I sama sam se iznenadila koliko je Melita uz mene brzo napredovala. Ona je veoma talentirana, ima sluha i dobar osjećaj za ritam, a pritom iskreno uživa u pjevanju, tako da je pravi užitak raditi s njom. Inače, već prije sam učila pjevanju neke prijatelje, ali mi nikada nije palo na pamet da se time profesionalno bavim. Melita je u meni otkrila talent za podučavanje, a ja sam njoj pomogla da se još više zaljubi u pjevanje – kaže Emilija Kokić.

Zadarska pjevačica, koju svi pamte po pjesmi “Rock me”, pobjednici Pjesme Eurovizije 1989., na kojoj je nastupila s grupom Riva, vještinu pjevanja je učila prije deset godina kod čuvenog profesora i opernog pjevača Marija Gjuraneca. Zadnji samostalni album “Čime sam te zaslužila” izdala je 2008., a školu pjevanja smatra novim izazovom u karijeri.

– Emilija je izvrsna učiteljica. Nemam formalno glazbeno obrazovanje, nikada nisam pjevala čak ni u zboru, tako da je moj nastup u showu Zvijezde pjevaju iznenadio čak i bliske prijatelje. Emilija me naučila pravilnom disanju i pjevanju iz dijafragme, kako to rade profesionalni pjevači. Radeći s njom, shvatila sam da me pjevanje oslobađa stresa i čini sretnom, te sam nastavila s podukom i nakon što sam ispala iz showa. No, ne planiram nikakvu pjevačku karijeru. Pjevam isključivo iz ljubavi i tako će i ostati – kaže Melita Hrengek.

Kristinka Šćavina

Linker
29. travanj 2024 07:44