PRIVATNA DJEVOJKA

Emma Stone: Bojim se za svoju privatnost

Premda je smatraju velikom holivudskom nadom, 23-godišnja američka glumica Emma Stone privatno nimalo ne nalikuje na filmsku divu. Na razgovor u hotel Claridge’s u Londonu stigla je ležerno odjevena u zelenu majicu i traperice, poput djevojke iz susjedstva, a jedini “ukras” bio joj je zlatni prsten u obliku zmije. Da zna što želi, dokazala je već s 15 godina, kad je nagovorila roditelje da se zbog njezine glumačke karijere iz Arizone presele u Hollywood. I nije trebalo dugo da se izbori za svoje mjesto pod suncem: iako je prirodna plavuša, proslavila se kao crvenokosa zavodnica u komedijama “Superbad”, “Sve moje bivše” i “Cura na lošem glasu”, za koju je bila nominirana i za Emmy.

A 2011. je s Justinom Timberlakeom i Milom Kunis glumila u “Vezi bez obaveza” te s Julianne Moore i Ryanom Goslingom u “Ta luda ljubav”. No, svojom najboljom ulogom smatra onu u filmu “Tajni život kućnih pomoćnica” (The Help), koji se sad prikazuje i kod nas. U njemu glumi mladu novinarku Eugenije Skeeter Phelan koja odluči pisati knjigu o rasizmu i razotkriti tajne bjelačkih obitelji u gradiću na američkom jugu šezdesetih godina prošlog stoljeća, u čemu joj pomažu dvije crnkinje, kućne pomoćnice. Zahvaljujući toj ulozi možda će ponovno biti nominirana za Emmy, a spominje se i kao kandidatkinja za Oscara…

Imate li sličnosti s likom Skeeter? – Mislim da imam: obje smo moderne djevojke, naravno u različitim vremenskim razdobljima. Kod nje cijenim što ne izigrava žrtvu, nego nakon povratka sa studija u svoj mali grad uči i upija sve oko sebe. Nikad nisam glumila tako složen lik, a iako sam ga morala graditi u sebi, pomoglo mi je kad bih se odjenula kao ona. Na žalost, nisam toliko hrabra kao Skeeter kad se treba boriti za svoje stavove i za promjene.

Jeste li se ikad zaljubili u ženu? – Luda sam za glumicom Christinom Hendricks . Oduševljava me sve što je u vezi s njom.

Zašto izbjegavate pričati o privatnom životu? – Trudim se biti iskrena i spontana prema svima, ali ne volim iznositi stvari koje su mi svete. Bojim se da će, ako ih iznesem u javnost, moj privatni život poput brane popustiti pred bujicom spekulacija. Zato sam odlučila nikad ne pričati o obitelji i vezama.

Kako ste se zabavljali s kolegicama sa seta? – Odlično smo se zabavljale, nitko se nije gurao ispred ostalih, nego smo se trudile dati najbolje od sebe. Siguran sam da ni redatelju Tateu Tayloru nije bilo lako s devet emotivnih glumica, ali je sve to muški svladao.

Što vam je bilo najteže na snimanju? – Najteže mi je bilo jesti pite. Šalim se. Morala sam nositi periku, a bilo je jako vruće. Ipak, ja sam djevojka iz vruće Arizone, u kojoj se doslovno skuhate kad je toplo, tako da sam sve to podnijela – ali komarci su me ubijali.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju razgovora s Emmom Stone. U tiskanom izdanju Glorije (br. 884) saznajte i zašto se uz nju ne vežu skandali, tko joj je najbolji prijatelj, zbog čega je aktivna u borbi za prava homoseksualaca te doznajte još detalja sa snimanja filma “Tajni život kućnih pomoćnica”. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje

Linker
20. travanj 2024 07:12