RAZOTKRIVANJE: MIA KOVAČIĆ

Energična, pozitivna i puna ljubavi

TV voditeljica ro đ ena prije 25 godina u Zagrebu, koju svaki vikend gledamo u realityju Farma, unatoč karijeri u show businessu koju je počela kako bi zaradila za džeparac kao studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu, ipak planira raditi u struci: već je dizajnirala nekoliko interijera, a na to su posebno ponosni njezina mama Ksenija, doktorica nuklearne medicine, i tata Goran, inženjer naftnog rudarstva, te dvije godine starija sestra Karla, farmaceutkinja

Da ste natjecateljica u Farmi, što bi vam bilo najteže? – Higijenski uvjeti i poljski zahod. S ostalim bih se mogla nositi.

Tko su vaši favoriti u Farmi? – Više njih. Iako je ispao, vrlo mi je simpatičan i pozitivan bio Deen. Zanimljiva mi je i Hana, zbog toga što je potpuno drukčija od slike kakvu su o njoj stvorili mediji, kao i Dvina, koja je vrlo draga i ro đ ena diplomatkinja.

Što vam je najveći izazov u vo đ enju Farme? – To što samostalno dirigiram nečim velikim. Sve ide uživo, nema blesimetra, imam vrlo malo vremena za naučiti 20 stranica scenarija, a moram se nositi i s nepredvi đ enim situacijama, poput sva đ a, tučnjava…

Kako biste reagirali da je netko od sudionika prema vama agresivan? – Pokušala bih sve riješiti mirno i diplomatski. Vjerujem da bih se bez problema suočila s nečijom agresivnošću.

Jeste li se ikad s nekim fizički obračunali? – Jednom davno, u jednoj diskoteci. Neka me djevojka uporno gurala i iako sam je pet puta upozorila da prestane, nije to učinila. A kad me udarila u rebra, na što sam posebno osjetljiva, nisam mogla više izdržati i odgurnula sam je. Nakon tog mojeg “blagog” upozorenja se povukla.

U kojem biste reality showu voljeli sudjelovati? – Ne bih podnijela da me se snima 24 sata dnevno i da netko gleda moju intimu, što znači da ne bih mogla ući u reality show.

Jeste li se ikad brinuli o domaćim životinjama? – Na žalost, nisam imala prilike. Imala sam svojedobno puža golaća, kojeg sam našla u salati. Zvao se Bartolomeo i živio je u terariju, no kad je previše narastao pustila sam ga na slobodu, u Maksimir.

Koja vam je omiljena domaća životinja ? – Svinje su mi fora, jer imaju karakter i vrlo su inteligentne. Nisam baš ljubiteljica peradi.

A koje se životinje bojite? – Purana, nepredvidljivi su i nikad ne znaš kad će te napasti. Osjetila sam to na svojoj koži kao klinka, jednom me naganjao puran na nekom imanju i utjerao mi strah u kosti.

Čega se još bojite? – Strahujem da ću biti živa zakopana.

Imate li voditeljski uzor? – Imam ih dosta. Larry King je genijalac, Oprah ima toplinu i svaku emisiju učini vrlo zabavnom, svi đ a mi se direktnost Mirjane Hrge i opuštenost Antonije Blaće.

Koji ste najgori trač čuli o sebi? – Nešto najgluplje što sam čula bilo je da sam anoreksična.

Volite li tračati? – Ne. Pobornik sam one “drito u facu”.

Kako se najbolje opuštate? – Crtanjem. Dok sam studirala, obožavala sam crtati aktove ugljenom ili olovkom i često bih navratila na Akademiju likovne umjetnosti i našla model. No, danas češće crtam zgrade, parkove, stripove…

Koje ljudske osobine najteže podnosite? – Licemjerje, neiskrenost i zloću.

Kako biste sebe opisali u tri riječi? – Energična sam, pozitivna i puna ljubavi. A kad mi je teško, želim da me netko grli i daje mi ljubav.

Koje biste se mane riješili? – Ponekad zakasnim, ali nikad namjerno.

Čime vas je osvojio Lovro Ivas, vaš dečko? – Bio je potpuno drukčiji od drugih.

Jeste li ljubomorni? – Ne.

Što nikad ne biste oprostili partneru? – Nikad ne reci nikad. Kad nekog voliš, možeš prijeći preko mnogo toga.

Kad ste zadnji put plakali? – Prije dva tjedna, nekako mi je došlo.

Što vas rastuži? – Nepravda.

Koja vam je omiljena literatura? – Zbog posla najviše čitam stručnu literaturu o arhitekturi i dizajnu, a u zadnje vrijeme scenarij za emisije. U rijetkim trenucima čitam nešto za dušu, poput romana Ayn Rand “The Fountainhead”, o mladim arhitektima.

Po čemu biste željeli da vas pamte prijatelji, ali i neprijatelji? – Prijatelji po onom što su me imali, a neprijatelji po onom što su propustili.

Na što vam nije žao potrošiti novac? – Na moje prijatelje, na večere i na sve što nekog razveseli.

Imate li životni moto? – Imam dva: “Život je lijep” i “Oni koji nas vole, neka nas vole, a oni koji nas ne vole, neka im Bog slomi nogu da ih prepoznamo po šepanju”.

Znate li kuhati? – Nadarena jesam, ali nemam mnogo prakse. Prilika čini kuhara, pa ću se usavršiti kad bude trebalo…

Marijana Marinović

Linker
03. svibanj 2024 09:00