EKSKLUZIVNO: MALI RAJ U MALIBUU

Eva Longoria otvorila vrata svog doma

Ona nije samo putena tamnokosa ljepotica velikih bademastih očiju i punih usana. Američka glumica Eva Longoria Parker (34), koja u serijalu “Kućanice” tumači lik seksepilne Gabrielle Solis, plemenita je koliko i zanosna.

Najmlađa od četiri kćeri doseljenika iz Meksika, koja je odrasla u Texasu, kaže da 80 posto svog vremena troši na humana djela. Upisala je magisterij iz političkih znanosti i organizira humanitarna događanja, pa će ona i suprug Tony Parker (27), košarkaš NBA lige, koji je odrastao u Francuskoj, u Parizu biti domaćini večeri na kojoj će se prikupljati novac za djecu s malignim bolestima, a prisustvovat će joj i prva dama Carla Bruni.

Sve ekskluzivne fotografije iz doma Eve Longorije pronađite u Gloriji br. 771, koju možete naći na kioscima ili se pretplatiti na PDF izdanje

Kad ne putuje, Eva Longoria najradije boravi u njihovom domu u Malibuu – koji su kupili jer su se željeli maknuti iz bučnog Los Angelesa – te uživa u pogledu na Tihi ocean. Ona i suprug imaju kuću i u Texasu, gdje on igra za klub San Antonio Spurs, no ona se najbolje osjeća u onoj u Malibuu. Manja je i intimnija, a krasi je ručno izrađen natpis “Dobro došli u našu kuću na plaži”.

Kako ste vi i suprug proveli ljeto? – Bili smo na Maldivima, u Rimu, St. Tropezu, Normandiji i Parizu. Obožavamo putovati, pogotovo zajedno. Super se slažemo i veoma smo aktivni pa smo na Maldivima najviše vremena provodili u podvodnom ribolovu, skijajući na vodi i roneći.

U Normandiji ste bili u kampu. Nije li to netipično za holivudsku zvijezdu? – Odrasla sam na ranču i često sam kampirala tako da mi takav odmor nije nimalo čudan. Bila je to, zapravo, Tonyjeva ideja, smatrao je to veoma romantičnim. Oboje smo naporno radili – ja sam, uz glumu, organizirala humanitarne akcije – pa smo smatrali da ćemo se najbolje odmoriti tako da se posvetimo jedno drugom.

Koji je vaš recept za uspješan brak? – Teško je reći zašto neki brakovi funkcioniraju, a neki ne. Možda se tako dobro slažemo jer smo poput prijatelja i nastojimo stalno biti zajedno. U Tonyjevom društvu ne uživam samo zato što je on moj suprug i što ga volim, već i stoga jer mi se sviđa kao osoba. S njim je uvijek ugodno i zabavno.

Čini se da je vaša ljubav jača nego ikad? – Naša veza traje već šest godina i svakim danom je čvršća, kvalitetnija i uzbudljivija. Zvuči kao kliše, no istina je.

Znači li to da ste na istoj valnoj duljini unatoč činjenici što ste od njega stariji sedam godina? – Ne opterećujemo se razlikama u godinama jer one uopće ne odražavaju našu osobnost. Naime, sebe smatram prilično nezrelom, dok je Tony izuzetno zreo i ozbiljan.

Je li za “svježinu” vašeg braka zaslužno i to što stalno iznenađujete jedno drugo? – Tony obožava priređivati iznenađenja. Zapravo, stalno se natječemo tko će koga više iznenaditi. Iznenađenja i nesebično davanje kazuju više od riječi. Primjerice, lani je, bez mog znanja, sve moje prijatelje doveo u Texas i organizirao igranje clueda, koji obožavamo. Sjajno smo se zabavili. Za godišnjicu braka, koju slavimo u srpnju, poveo me na noćni izlet u Veneciju. Vozili smo se u gondoli i uživali uz pjevača kancona te romantičnu večeru.

Možete li vjerovati da ste već više od dvije godine u braku? – Čini mi se kao da smo se jučer vjenčali, ali razmišljamo da to učinimo ponovno. Imam osjećaj da se sve odigralo prebrzo, kao neko izvantjelesno iskustvo kojeg nisam bila svjesna. Želimo, stoga, ponoviti taj čini, ali na mnogo intimniji način.

Posao vas često razdvaja. Vjerujete li jedno drugom? – Sretni smo što među nama vlada veliko povjerenje. Ono proizlazi iz činjenice da smo prijatelji koji jedno drugo poštuju. Povjerenje se među partnerima mora podrazumijevati, inače dolazi do problema.

Je li vaš suprug ljubomoran? – Nikad nije ljubomoran i za to nema razloga.

Kad ćete postati roditelji? – Roditeljstvo će uvijek biti na listi naših želja i planova, no zasad za to nemamo vremena.

Jednom ste izjavili da biste željeli posvojiti dijete: razmišljate li još o tome? – Ne mogu odgovoriti s “da” ili “ne”. Reći ću samo da je ta opcija otvorena jer obožavam biti među djecom.

Što vas je ponukalo da organizirate humanitarne akcije? – Moja starija sestra Lisa rođena je kao dijete s posebnim potrebama pa nam je majka od djetinjstva razvila osjećaj za solidarnost i humanost. Uvijek sam imala potrebu pomagati drugima, smatrala sam to svojom dužnošću.

Kako je bilo odrastati sa sestrom s posebnim potrebama? – Ona je bila najstarije dijete i svi smo bili dio njezina svijeta. Drugačiji nismo ni poznavali. Nesebično smo joj pomagali i uvijek nam je bila na prvom mjestu. Ona je naša radost i odrastanje s njom smatram blagoslovom.

Kakvo je bilo vaše djetinjstvo? – Dobivala sam samo jedan par cipela tijekom školske godine jer je moja obitelj živjela skromno. No, bila sam sretna i okružena ljubavlju. Vjerujte mi, uživam u lijepim stvarima, poput skupocjenih torbica i cipela, no nisam rasipnica. Nikad nisam razmišljala na način – da imam mnogo novca? ili pustite me da ga trošim kako želim. Kad sam počela mnogo zarađivati, prvo sam roditeljima kupila kuću.

Smatrate li se uzorom mladim ljudima? – Na neki način da. Činjenica je da sam poznata i da se moram ponašati odgovorno. Želim biti primjer i potaknuti mlade da ostvare svoje snove, bila riječ o obrazovanju ili karijeri. Važno je govoriti u ime onih koji nisu svjesni mogućnosti i osvještavati ih, bila to djeca koja boluju od raka, side ili ona s posebnim potrebama. Boli me srce kad vidim bolesnu djecu, to vam promijeni život. Meni se to dogodilo kad sam prije nekoliko godina posjetila dječju bolnicu u Los Angelesu. Povezala sam se i s organizacijom Padres Contra El Cancer, koja prikuplja novac za liječenje teško bolesne latinoameričke djece. Njih je čak 70 posto u američkim bolnicama. Razlog je što u našoj zajednici ne postoji svijest o pravovremenom odlasku k liječniku.

Koliko su vam važni korijeni? – Nedavno sam završila snimanje filma “Dias de gracia” u Ciudad de Mexicu. Bila je to moja prva uloga na španjolskom i razlog je što sam ponovno počela učiti materinski jezik. Jedan od mojih ciljeva jest ponovno uspostavljanje veza sa Španjolskom jer volim tu zemlju i kulturu. Moj omiljeni nogometni klub je Barcelona. Inače, prezime Longoria potječe iz pokrajine Asturije pa ću s roditeljima u studenom posjetiti njezin glavni grad Oviedo.

Što nas očekuje u šestoj sezoni “Kućanica”? – Gabrielle će imati mnogo problema s nećakinjom, a Jesse Metcalfe, koji je glumio mog mlađahnog vrtlara, vratit će se i unijeti pomutnju. Obožavam Jessea, on je sjajan dečko.

Kako se slažete s kolegama sa seta? – Odlično. Marcia Cross i ja nedavno smo se prisjetile našeg prvog susreta i zaključile da se otad mnogo toga promijenilo. Ona se posvetila majčinstvu, ja sam se udala, djeca Felicity Huffman tada su još bila mala, a sad su već narasla… Mnogo vremena smo provele zajedno i to nas je veoma zbližio.

Tomu Mahoneyu, suprugu Marcije Cross, početkom godine je dijagnosticiran rak. Kako se sad osjeća? – Mnogo je bolje. Nedavno nas je s njihovim blizancima posjetio na setu. Stalo nam je i brinemo se jedni o drugima pa nastojimo pomoći Marciji i njezinoj obitelji.

Kako vam je bez Nicollette Sheridan, čiji lik Edie pogiba? – Nedostaju mi i Nicollette i Edie. S njom sam bila najbliskija. Ona je pozitivna i draga osoba.

Je li vam bilo teško poistovjetiti se s likom Gabrielle? – U početku mi to nikako nije uspijevalo jer smo potpuno različite. No, to mi je, na neki način, postalo zabavno i izazovno. Sad kad ima djecu i kad je postala tip kućanice, osjećam se još povezanija s njom.

U prošloj sezoni uloga je od vas zahtijevala da se udebljate. Kakvo vam je to bilo iskustvo? – Bila sam veoma uzbuđena. Šest mjeseci jela sam svinjetinu u golemim količinama, no ni tada se nisam uspjela dovoljno udebljati. Morala sam, stoga, nositi podstavljenu odjeću. Nitko, pa ni razni časopisi, nisu to uviđali već su komentirali kako sam debela.

Bliski ste s Victorijom Beckham, suprugom nogometaša Davida Beckhama. Kako ste se upoznale? – Tony i David su se znali iz sportskih krugova, a ja sam je upoznala kad se sa suprugom doselila u Los Angeles. Postale smo prijateljice i smatram je iznimnom ženom.

Kako vam se sviđa odjeća koju dizajnira? – Obožavam njezine haljine! Divne su jer su istovremeno i klasične i trendovske. Neki kažu da je ona samo jedna od mnogih slavnih osoba koja pokušava dizajnirati odjeću, no ja mislim da Victoria poznaje modu i zna što radi.

Po čemu ste vas dvije slične? Što vas povezuje? – Sve žene sportaša, pa tako i Victoria i ja, bliske su jer se nalaze u sličnoj situaciji. Razumiju svoje muževe, njihova putovanja i razdvojenost. Divim se Victoriji jer je i majka i glamurozna poslovna žena. Takva bih i ja željela biti.

Razgovarala Juliet Herd Snimci: Jonas Mohr/JME Photo/Hello!/!HOLA!EXCLUSIVE via Getty Images

Linker
19. travanj 2024 17:20