BORIS BANOVIĆ

Fashion guru leti u nebo

Pilotska dozvola mi je zalog za budućnost, u slučaju da propadnem kao fashion guru. Mogu unajmiti aviončić, pa švercati cigarete iz inozemstva ili vikendom prevoziti turiste na ruti Zagreb – Beograd, što bi sigurno bilo profitabilno jer ne postoji ta linija – našalio se Boris Banović ulazeći u jednomotorac na pisti varaždinskog zrakoplovnog centra Diamond. Komentator showbiz TV emisije Red Carpet, u kojoj kritizira i hvali odjevni stil poznatih, napokon je ostvario dugogodišnju želju te krenuo u školu letenja. Još kao dječak, kaže 34-godišnji Zagrepčanin, bio je lud za avionima i sanjao o karijeri pilota.

Sljedećih nekoliko tjedana slušat će teorijsku nastavu na satovima zrakoplovnog prava, navigacije i meteorologije – ukupno 130 sati, a onda kreće s praktičnom nastavom u trajanju od 45 sati. S budućim instruktorom već je letio nekoliko probnih krugova iznad Varaždina i oduševio se.

– Nimalo me nije strah podrhtavanja u kabini, niti mi je zlo od naglih zaokreta. Dapače, uživam u tome i stalno molim instruktora da napravi neku malu vratolomiju – kaže Banović, dodajući kako će kad položi pilotski ispit, unajmiti avion i provozati svoju prijateljicu, TV voditeljicu Nikolinu Pišek, baš zato da joj dokaže da se bezrazložno boji letenja u malim avionima.

Uz “pilotske planove”, TV komentator ima i one vezane uz modu. Kreirao je kolekciju odijela, kaputa, kožnatih jakni i cipela za sljedeću jesen i zimu, koja se upravo dovršava u tvornicama u Italiji i Hrvatskoj. Za nekoliko tjedana bit će gotovi, pa fashion guru priprema veliku modnu reviju na kojoj će je predstaviti javnosti i sam se izložiti sudu kolega, modnih kritičara. A da lakše podnese eventualne pokude, pomoći će mu koktel fashion guru, koji je nedavno lansirao i koji se može naručiti u kafićima diljem Hrvatske.

Jasmina Rodić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 690 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
16. lipanj 2024 10:05