BEZ FINALA

Feminnem razočarane na Eurosongu

Unatoč tome što su predstavnice Hrvatske, grupa Feminnem , s pjesmom “Lako je sve” dobro kotirale na kladionicama, ipak nisu prošle dalje u finale 55. Eurosonga na drugoj polufinalnoj večeri u Norveškoj, piše Jutarnji list..

Odjevene u zlatne večernje haljine, Pamela Ramljak , Neda Parmać i Nika Antolos odlično su nastupile, i to bosonoge, te su izamile gromoglasan pljesak 14.000 ljudi Telenor arene, ali gledatelji i žiri očito nisu dijelili njihovo mišljenje. Bolje sreće nisu bili ni naši susjedi, predstavnici Slovenije Ansambel Žlindra i Kalamari, koji su sa svojom pjesmom “Narodnozabavni rock” spojili naizgled nespojivo, folklor i rock. Od onih zemalja koje su izborile svoje mjesto u finalu vizualno najatraktivniji nastup imali su predstavnici Turske, bend Manga, tijekom čije se pjesme “We Could Be the Same” prateća plesačica “izrezala” iz oklopa.

Kao i u prvoj polufinalnoj večeri svoj put prema finalu pokušalo je izboriti 17 zemalja, no samo njih deset je osvojilo kartu za daljnje natjecanje – Armenija, Izrael, Danska, Azerbajdžan, Ukrajina, Rumunjska, Irska, Cipar, Gruzija i Turska, te se pridružuju sretnicima iz prve večeri – Bosni i Hercegovini, Moldaviji, Rusiji, Grčkoj, Portugalu, Bjelorusiji, Srbiji, Belgiji, Albaniji i Islandu, u velikoj završnici u subotu.

Kao i dosad, direktan plasman ima tzv. Velika četvorka, koju čine Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Španjolska, te Norveška kao domaćin.

Ana Lulić / Jutarnji list

Linker
18. travanj 2024 10:24