Narodni radio
NE DOŽIVLJAVA SE KAO ZVIJEZDU

Filharmonija je najbolji bend u zemlji

Uoči koncerta u Lisinskom koji će održati 8. svibnja uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije Boris Novković posebno je uzbuđen.

Koncert nazvan Najljepše ljubavne pjesme na kojem će svoje hitove iz tridesetogodišnje karijere izvoditi uz orkestralnu pratnju za njega je doista nešto posebno:

– Da mi je neko prije 15-ak godina predložio nešto ovakvo, ne znam bih li se odvažio na to, ali sada je baš pravi ‘tajming’ – govori Boris Novković, naš Bryan Adams, kako ga mnogi znaju nazivati, u razgovoru za Gloriju.

Autor ljubavnih pjesama uz koje su odrastale generacije kaže kako u sadašnjoj životnoj fazi ima drugačiji pogled na glazbu:

– Sada mi je najbitnije da me glazba ne opterećuje, a ne da bude što žešća što mi je bio cilj ranije. Sada su mi afiniteti drugačiji i u tu priču se savršeno uklapa filharmonija koja je, rekao bih, najbolji bend u zemlji – govori Boris te kaže kako će ovaj koncert biti nešto prekrasno.

Na pitanje doživljava li se kao zvijezda kantautor govori kako misli da svako podneblje ima svoje zakonitosti, da ovo nije Hollywood, pa mu se izigravanje zvijezde čini pomalo grotesknim. Kaže kako su mu menadžeri znali govoriti da je preskroman, ali da on smatra da je samo jednostavan.

– Ne volim se doživljavati kao zvijezdu – govori i za kraj nam otkriva koja je njemu najdraža njegova pjesma.

– To je pjesma Gdje si ti koja je u biti nedovršena komunikacija između mene i Đorda, ali razlog zašto mi je ta pjesma najdraža nije tematika već zato jer sam jako ponosan na glazbena rješenja koja sam ponudio u toj pjesmi. Koketirao sam s klasičnom glazbom i izveo to vrlo uspješno, čak me i maestro pohvalio – kaže Boris.

– Napisao sam tu pjesmu prije par godina i nisam je forsirao. Čvrsto vjerujem kako će svoju punu ekspanziju dostići kroz 5, 6, 10 godina – zaključuje glazbenik.

Poslušajte i uvjerite se sami.

Linker
18. travanj 2024 13:05