USPJEŠNA GODINA

Filip Juričić: Sve se posložilo u mom životu

­Proslavio se zajedno s prvim hrvatskim sapunicama, potom se povukao s malih ekrana, a ove se godine vratio u velikom stilu – kao “najdraži negativac” u megapopularnom serijalu “Larin izbo­r”. To je, ukratko, put 30-godišnjeg zagrebačkog glumca Filipa Juričića koji je zbog uloge bezosjećajnog i beskrupuloznog Dalmatinca Dinka Bilića definitivno zaslužio status jednog od najuspješnijih Hrvata u ovoj godini.

Iako se pojavio sa sasvim drukčijim imidžem od onog kako ga pamtimo iz “Ljubavi u zaleđu” (gdje je bio pozitivac, nogometaš Marko Marušić), gledatelje je osvojio čak i s obrijanom glavom i arogantnim ponašanjem. Uloge negativaca su mu, inače, obilježile cijelu godinu jer je njegova zloća, osim na malim ekranima, zapažena i u teatru – u zagrebačkom kazalištu Komedija igrao je spletkaroša De Valmontea u glazbenoj drami “Opasne veze”.

– Godina mi je bila jako dobra, poslovno i privatno. Ponekad sam radio od šest ujutro do ponoći, ali nije mi bilo teško. Danas mogu podnijeti naporan tempo snimanja i činjenicu da me prepoznaju na svakom koraku, jer sam zreliji, iskusniji i nekako se sve posložilo u mom životu – govori glumac, koji je trenutno angažiran u čak pet predstava.

Ali, nije gluma centar njegova svijeta, nego četverogodišnji sin Jan, koji živi sa svojom mamom Mateom Roščić, ali Filip ga nastoji vidjeti svaki dan barem na minutu. Uz to, Filip je stigao otići i na kratko putovanje sa svojom djevojkom, studenticom prava Koranom Vukadinović, s kojom je u vezi tri i pol godine.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o Filipu Juričiću. U tiskanom izdanju Glorije (br. 886) pročitajte i kamo je putovao s djevojkom, u kojim predstavama trenutno glumi i koju je od njih napravio sa svojim ocem te kako je iskoristio godišnji odmor.

Linker
03. svibanj 2024 00:37