GLUMAC U KUHINJI

Filipu Juričiću u pripremi kolača pomaže sin Jan

Iza zagrebačkog glumca Filipa Juričića (31), poznatog kao zločesti Dinko Bilić iz serijala “Larin izbor”, poduži je kulinarski staž. Naime, prvo jelo, pizzu, ispekao je kao desetogodišnjak prema uputama svoje majke Dubravke. Sam je umijesio tijesto od prosijanog brašna, sirove “germe”, malo toplog mlijeka i mrvicu šećera.

– Dok se tijesto dizalo, pedantno sam naribao sir i u posebnoj posudi, na laganoj vatri, zgusnuo prethodno zgnječene pelate od rajčice u umak. Posolio sam ga, popaprio, dodao malo zgnječenog češnjaka i origana… Kako je moja majka tu večer imala goste, pred njih je iznijela i moju pizzu kojoj se ništa nije moglo prigovoriti – sjeća se glumac.

Filip se odlično snalazi i u pripravljanju slastica u čemu mu pomaže petogodišnji sin Jan. Najdraža im je torta od čokolade čiju pripremu dijele ravnopravno. Jan je zadužen za odmjeravanje potrebne količine šećera, njegov tata razbija jaja, mikser mijesi tijesto, a kremu miješaju zajedno… Kako ih zasite mirisi tijekom priprave, tortu nekad jedva i pogledaju kad je gotova. Ali to nije ni važno. Osjećaj zajedništva, smijeh i igra, dovoljan su razlog zbog kojeg vrijedi pripasati pregače.

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o kuhinji Filipa Juričića. Čitav intervju, kao i brojne recepte poznatog glumca potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 936) ili se pretplatite na PDF.

Linker
02. svibanj 2024 17:58