EKSKLUZIVNO

Filiz Ahmet: Osjećam da stiže prava ljubav

Makedonska glumica Filiz Ahmet, koja u “Sulejmanu Veličanstvenom” igra kalfu Nigar – jedan od rijetkih izmišljenih likova u tom povijesnom serijalu – nije mogla ni sanjati koliko će joj uloga pomoćnice u haremu, zadužene za odgoj robinja i sluškinja, promijeniti život. Zbog te se uloge 31-godišnja glumica preselila iz rodnog Skoplja u Istanbul, gdje već treću sezonu šest dana u tjednu provodi u replici harema palače Topkapi.

Glumici koja je na početku karijere maštala kako će poput svog djeda, makedonskog glumca Luftija Sejfulaha karijeru provesti u ansamblu Turske drame skopskog Narodnog kazališta, sada je jasno da su njezina budućnost uloge u TV serijalima i filmovima. – Ništa ne planiram, ali znam da mnogo toga ovisi o tome kako ću se “prodati” nakon Sulejmana. Možda ostanem u Istanbulu, možda odem u Hollywood, a možda se vratim u Skoplje – govori glumica, rođena u obitelji makedonskih Turaka.

Do odlaska u Istanbul 2010., kad je dobila ulogu Nigar Kalfe, živjela je s roditeljima i predano radila na karijeri u Turskoj drami Narodnog kazališta u Skoplju, a sada osjeća – kaže – da dolazi vrijeme za ljubav.

– Život bez ljubavi nije pravi život. To najbolje pokazuje sudbina kalfe Nigar, koja dugo nije imala nikoga. Premda se takve stvari ne mogu planirati, osjećam da će mi sudbina uskoro donijeti pravu ljubav. Osjećam da sam napokon dovoljno zrela i spremna za to – govori Filiz Ahmet, koja ne želi potvrditi napise iz turskih novina da je njeno srce osvojio Engin Günaydin.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o odratsanju i životu makedonske glumice Filiz Ahmet te dojmove sa snimanja serije ‘Sulejman Veličanstveni’ pročitajte u tiskanom izdanju Glorije(br.932) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
06. svibanj 2024 04:40