Sipa/Cropix
IN MEMORIAM

Filmovi po kojima ćemo pamtiti Robina Williamsa

Poznati glumac, koji je preminuo u 64. godini života, ostat će zapamćen po brojnim filmskim ulogama u komedijama, ali i dramama, a izdvojili smo vam neke od najprihvaćenijih od publike i filmske kritike.

Robin Williams bio je jedan od najvećih komičara današnjice, ali je najprestižniju filmsku nagradu osvojio za ulogu u drami iz 1997. godine Dobri Will Hunting u kojoj je utjelovio psihologa Seana McGuirea.

Slavni glumac je za Oscara bio nominiran još tri puta, a prvu nominaciju dobio je zahvaljujući ratnoj komediji Dobro jutro, Vijetname iz 1987. godine. U tom filmu Robin glumi komičara Adriana Cronauera koji vodi vojnu radio stanicu u ratom pogođenom Vijetnamu, a sve kako bi malo razveselio umorne vojnike. Robin je za ulogu osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca, a bio je nominiran i za Oscara za najboljeg glumca.

Dvije godine kasnije snimljen je film Društvo mrtvih pjesnika u kojem je Robin glumio profesora engleskog jezika Johna Keatinga, a za ulogu u hvaljenom filmu ponovno je bio nominiran za Oscara za najboljeg glumca.

Slavni glumac ostat će upamćen i po ulozi u humorističnoj drami Kralj ribara u kojoj je glumio beskućnika Parryja, profesora koji se povukao u svijet mašte nakon što mu je ubijena žena. Za tu ulogu osvojio je drugi Zlatni globus za najboljeg glumca i nominaciju za Oscara.

I za kraj Tatica u suknji – nezaboravna komedija za koju je Robin osvojio Zlatni globus za životno djelo, a ove godine objavljeno je da se priprema snimanje nastavka i, iako nije bilo potvrđeno, smatralo se da je slavni glumac zainteresiran za ponavljanje uloge dadilje Doubtfire.

Linker
25. travanj 2024 00:26