Marijana Marinović
INSPIRATIVNO PREDAVANJE

FOTO Brojni poznati na predavanju Miroslave Dume u Zagrebu

– Uzor mnogima i uspješna poslovna mlada žena koja je u četiri godine stvorila medijsko carstvo – tim je riječima najavljena Miroslava Duma, 30-godišnja ruska modna ikona i osnivačica medijske platforme Buro 24/7.

U jednodnevnom posjetu Zagrebu jučer je održala predavanje o budućnosti mode u digitalnom svijetu pred 400 slušatelja u dvorani Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM), a u publici su osim studenata sjedile i menadžerice, modne dizajnerice i privatne poduzetnice. Većinu je zanimala tajna uspjeha, s obzirom da se Dumin Buro 24/7 od osnutka prije četiri godine proširio na deset država na tri kontinenta, a u pregovorima su s još 12 država.

– Drago mi je da je Buro jedini ruski brend koji se probio na internacionalnoj medijskoj sceni. Za poslovni uspjeh najvažnije su strategija, dobra ideja i kemija među suradnicima – poručila je Duma, koja je svoj web portal osmislila kao platformu koja će 24 sata dnevno kroz sedam dana u tjednu plasirati najnovije trendove u modi, umjetnosti, arhitekturi, dizajnu, kinematografiji, glazbi, kulinarstvu, putovanjima i drugim lifestyle temama.

Budućnost u digitalnim medijima i snagu društvenih mreža Miroslava Duma prepoznala je u pravom trenutku, a danas ima čak milijun i 200.000 sljedbenika na Instagramu.

Marijana Marinović

– Društvene mreže promijenile su modnu industriju i stvorile mogućnost za uspjeh mnogih anonimnih i neafirmiranih talentiranih umjetnika. Zato nikada ne treba prestati vjerovati u sebe i ne treba se bojati pada. Svaki pad je šansa za novi uzlet – poručila je Miroslava Duma, koja je Hrvatsku posjetila u povodu trećeg rođendana hrvatske verzije Buro 24/7.

Naime, sa svojom prijateljicom i poslovnom suradnicom Mirelom Forić Srna, utemeljiteljicom hrvatskog portala, navečer je bila domaćica na svečanom partyju u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade Zagreb.

Napisala i snimila Marijana Marinović

Atmosferu s predavanja pogledajte u fotogaleriji.

Linker
27. travanj 2024 17:43