OKO ZA DEČKE

George Clooney: I kad umrem govorit će se da sam gay

Ljubio je mnoge ljepotice, a kad bi ih se zasitio potražio bi nove. Elisabetta Canalis, Lisa Snowden i aktualna Stacey Keibler (32) samo su neke od njih, no usprkos dokazanoj sklonosti k ljepšem spolu i činjenice da ne izlazi iz snova milijuna žena, o Georgeu Clooneyju (50) često se pričalo da je ustvari – homoseksualac.

U LGBT magazinu “The Advocate” glumac je stoga progovorio o svojoj seksualnosti i pogledima na glasine koje ga prate te problemima gay zajednice.

– Mislim da su glasine smiješne, ali nećete me vidjeti da uokolo vičem kako su to laži. Bilo bi to nepošteno prema mojim dobrim prijateljima u gay zajednici – rekao je George, odbivši se jasno odrediti.

– Ne želim da itko temeljem mojih izjava pomisli kako je biti homoseksualac loša stvar – dodao je.

– Moj privatni život, s kojim sam vrlo zadovoljan, ostat će privatan. Koga može povrijediti ako netko misli da sam gay? I kada budem davno pokojan još uvijek će netko tvrditi da sam gay. Boli me ona stvar za to – nastavlja.

Clooney, kao i njegov bliski prijatelj Brad Pitt , aktivno zastupa borbu za pravo na istospolne brakove i tvrdi da su stavovi aktualne vlasti po tom pitanju arhaični.

– To je posljednja točka borbe za građanska prava koja će jednoga dana izgledati starinski poput borbe za prava afroameričkog stanovništva danas. Ohrabruje me da će se sljedećim generacijama to pravo činiti samorazumljivim. Vladama uvijek treba dodatna generacija da sustignu napredna razmišljanja naroda – tvrdi šarmantni ljepotan.

Brad Pitt često se šalio na račun glasina koje su okruživale najpoželjnijeg holivudskog neženju.

– Ne želim se oženiti Angelinom dok George to isto ne bude mogao sa svojim partnerom – rekao je Brad, a George je primijetio kako je šala dobra jer efektno ukazuje na besmisao zakonske nejednakosti.

– Gay brakovi ne pogađaju nikoga i ne utječu na svetost braka između muškarca i žene. Ne radi se o tome da se izdvoji jedna grupa kojoj se daju posebna prava, već da ona za sve ljude budu jednaka. Ponosan sam na svoga prijatelja Brada koji svojim djelima mijenja svijet na bolje – zaključio je Clooney.

Linker
28. travanj 2024 23:37