NOVA MODA

George Clooney i Meryl Streep navukli šešire za Kate Winslet

Oskarovka Kate Winslet (36) okupila je u knjizi “The Golden Hat” fotografije slavnih osoba koje na različite načine nose ili koriste svoje omiljene šešire. Iza projekta stoji organizacija Golden Hat Foundation koju je glumica osnovala s Margaret Dagmar, majkom dječaka Kelija koji pati od teškog oblika neverbalnog autizma.

Kada su joj liječnici savjetovali da sina smjesti u instituciju, Margaret je odbila te je dječaka pokušala integrirati u društvo. Uz to se pismom obratila za pomoć Kate Winslet, a zvijezda “Titanica”, “Žene kojoj sam čitao” i drugih filmova pristala je izgovoriti tekst uz dokumentarac koji je o Margaret i Keliju ubrzo snimljen. Dvije su se žene pritom sprijateljile i zajedno osnovale udrugu, a ideja sa šeširima Kate je sinula jedne večeri dok je prala zube. Ime je preuzeto iz Kelijeve pjesme u kojoj čarobni zlatni šešir dječaku privremeno omogućuje govor koji mu je inače uskraćen.

Uz fotografije glumaca poput Georgea Clooneyja , Leonarda Di Caprija , Penelope Cruz, Meryl Streep , Angeline Jolie i drugih nalaze se i njihovi odgovori na jedinstveno pitanje: “Da ne možete govoriti, a ovaj vam šešir to privremeno omogući što biste poručili?”. Angelina Jolie, kojoj ispod šešira proviruju samo usne, tako bi poručila “Jedite povrće”, dok bi se George Clooney ispričao zbog filma “Batman i Robin” iz 1997., kojega je magazin Empire svojedobno proglasio najgorim u povijesti. Marion Cotillard bi, pak, primijetila kako je “U šutnji sadržana energija koja nešto govori i dio je svijeta”.

Među slavnima pod šeširićem su i glumci Jude Law, Ben Stiller i Zac Efron, glumica Emily Blunt, pustolov i milijarder Richard Branson te glavna urednica američkog Voguea Anna Wintour.

– Te su fotografije intimni pogledi u stvarnost ljudi koji svoje glasove posuđuju onima koji ih nemaju. Nadamo se podići svijest o izazovima života s autističnom djecom – zaključila je Kate Winslet.

Linker
27. srpanj 2024 03:26