NASTUP ZA PAMĆENJE

Gibonni u Budimpešti oduševio pjesmama na engleskom

– Gibo, Gibo! -, orilo se Papp Laszlo Arenom u Budimpešti kad je glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni (44) u pratnji svog sedmeročlanog benda zapjevao pjesme na engleskom jeziku s tek objavljenog albuma «20th Century Man».

Splitskog kantautora, naime, došlo je iz Hrvatske podržati stotinjak obožavatelja, među kojima je bilo i 38 nagrađenih čitatelja magazina Gloria. Oni su u mađarsku prijestolnicu doputovali u organizaciji Glorije i prehrambene i farmaceutske kompanije Podravka. Čak ni loše vrijeme ni snježni nanosi nisu utjecali na dobro raspoloženje u autobusu, kao i na samom koncertu, a vrhunac večeri bio je kad je Gibonni na kraju otpjevao svoj hit «Mirakul» na hrvatsko-engleskom i izazvao euforiju u publici.

No, najljepše iznenađenje njegovim obožavateljima uslijedilo je nakon koncerta: kad ih je Gibo, koji je Budimpešti nastupio kao predizvođač na turneji britanskog glazbenika Micka Hucknalla, proslavljenog pjevača grupe Simply Red s hitovima «If You Don’t Know Me By Now» i «Something Got Me Started», pozvao na druženje na brod «Spoon». Tu su obožavatelji imali priliku fotografirati se s omiljenim pjevačem, razmijeniti dojmove s koncerta i dobiti potpisani primjerak Gibonnijevog CD-a «20th Century Man», s kojim je splitski pjevač krenuo u osvajanje inozemne scene.

Na tom CD-u pomogao mu je producent Andy Wright, jedan od pet najutjecajnijih britanskih glazbenih producenata, poznat po suradnjama s grupama Simply Red, Simple Minds i Massive Attack. Već 27. ožujka, Gibonni će zapjevatio prije Micka Hucknalla u Congress Centrumu u Pragu.

Marijana Marinović

Linker
29. travanj 2024 08:58