IZNIMKE OD PRAVILA

Gillian Anderson: Ljubila sam mnoge djevojke

Gillian Anderson (43) možda se proslavila ulogom hladne i analitične agentice Scully, specijalizirane za forenziku u “Dosjeima X”, ali u stvarnosti je itekako strastvena žena koja je intimne odnose oprobala i sa – ženama.

Iako rođena u Chicagu, Gillian je prve godine života s roditeljima provela u Londonu, da bi se obitelj potom preselila u gradić Grand Rapids u američkoj državi Michigan, kada je Gillian bilo jedanaest. Ta promjena pogodila je buduću glumicu koja je tijekom tinejdžerskih godina buntovno željela provocirati okolinu.

– U srednjoj sam školi održavala vezu sa starijom djevojkom – izjavila je Anderson za LGBT magazin “Out”.

– Preseljenje iz Londona u mali Grand Rapids kojim dominiraju republikanske političke zasade bilo je za mene veliki šok. Pogrešno sam vjerovala da će to biti mjesto sunca, sreće i slatkiša. Zato sam pokušavala provocirati svojim izgledom, odijevanjem, ponašanjem i vezama.

Gillian je priznala kako su je muškarci snažno privlačili, pa njena veza s djevojkom nije opstala, ali da se nije radilo samo o buntovništvu potvrdila su i njena kasnija lezbijska iskustva. Glumica ih ipak smatra iznimkama od pravila i pukim eksperimentima.

Anderson se dvaput udavala, za Clydea Klotza, pomoćnog scenografa “Dosjea X” s kojim ima kćer Piper Maru (17) te za dokumentarista Juliana Ozannea, od kojeg se razvela 2006. Sa sadašnjim partnerom Markom Griffithsom ima dva sina, Oscara (5) i Felixa (3).

Sredinom devedesetih smatrana jednom od najseksipilnijih žena svijeta, Anderson je prošle godine izgubila mlađeg brata koji je preminuo od tumora na mozgu ne dočekavši 31. rođendan.

Linker
20. travanj 2024 14:56