ZAPOSLENI UMIROVLJENIK

Goran Milić oprostio se od Dnevnika

Profesionalno i koncentrirano, ali i vrlo emotivno odradio je u nedjelju Goran Milić , legendarni HTV-ov urednik i novinar, svoj posljednji Dnevnik za HRT. U ponedjeljak navršava 65 godina i po ‘sili zakona’ mora u mirovinu.

Bila mi je čast raditi za vas, pokazivati svijet i ovu divnu zemlju. Što je bilo loše, molim vas, oprostite. Što je bilo vrijedno, ako želite – zapamtite. Doviđenja u nekoj drugoj prigodi, u nekom drugom mjestu – rekao je Milić.

Drugu polovicu Dnevnika popunio je ležernim temama, a završio duhovitim prilogom o tome što kao 65-godišnjak može očekivati nakon umirovljenja.

– Bilo je vrlo emotivno. Kad sam shvatio da je gotovo i suza krenula…- izjavio jen za Slobodnu Dalmaciju Milić nakon Dnevnika. Cijela ekipa informativnog programa pripremila mu je malu ‘oproštajku’ i nazdravila mu čašicom ‘Plavca’ poželjevši mu puno sreće.

Ipak, za jednog od najomiljenijih HRT-ovih novinara i reportera, to nikako ne znači i prestanak karijere.

Od dvije-tri ponude koje je dobio, nakon što se pročulo za njegov odlazak u mirovinu, najizglednija je ona Al-Jazeere Balkans gdje mu se ‘smiješi’ mjesto direktora programa u Sarajevu.

– Al-Jazeera je prošle godine proglašena najboljim news servisom svijeta, ispred CNN-a i BBC-a, i biti direktor programa jedne takve kuće koja će se satelitski emitirati na svjetskoj razini i pokrivati regiju koju čini 50 do 60 milijuna gledatelja, veliki je izazov i gotovo se ne može odbiti – kaže Milić.

Cijeli tekst pročitajte u Slobodnoj Dalmaciji.

Linker
27. travanj 2024 14:59