HOLIVUDSKI ANGAŽMAN

Goran Navojec: Lijepo je glumiti u spektaklu uz Toma Cruisea

U holivudskom hitu “Nemoguća misija 4” glumi i zagrebački glumac Goran Navojec (41), koji s ponosom govori o svom sudjelovanju u tom 145 milijuna dolara vrijednom filmu.

Jeste li imali tremu na audiciji za svoju ulogu? – Sama ideja da bih mogao dobiti ulogu u “Nemogućoj misiji” činila mi se nemoguća pa sam na audiciju u Sarajevu došao potpuno neopterećen. I to je možda jedan od razloga da je sve tako dobro prošlo i da sam dobio malu ulogu zatvorenika.

Gdje ste snimali svoje scene? – Snimali smo u starom zatvoru udaljenom sedamdesetak kilometara od Praga. Svoju sam scenu snimao jedan dan, ali smo za nju imali tri dana priprema na setu.

Koja je najveća razlika u snimanju hrvatskog i holivudskog filma? – To je golema produkcija u kojoj i statisti imaju bolje uvjete nego glumci na snimanju hrvatskoga filma. No, kada stanem pred kamere, moj je posao isti.

Jeste li se družili s Tomom Cruiseom? – Malo mi je žao, ali nije bilo vremena za druženje. Ipak je on prezauzet, jer je i glavni glumac i producent filma. No, vidio sam kako radi na snimanju i potpuno me fascinirao. Iako je velika zvijezda, prema svima je izuzetno ljubazan i pazi da svi dobiju ono što trebaju.

Jeste li nakon ovog iskustva poželjeli još uloga u visokobudžetnim filmovima? – Naravno da je lijepo pojaviti se u holivudskom spektaklu, i to dobro izgleda u mojoj biografiji, ali moja je želja raditi dobre projekte koji će i dalje raspirivati moju strast prema glumi. I tu budžet, bio on veliki ili mali, nije nimalo bitan.

Josip Jurčić

Linker
17. travanj 2024 23:28