MOJA PREDNOST

Goran Navojec: Pjevači su pred notama kao vrag pred križem

Goran Navojec i Ivana Kindl u prošlotjednoj su emisiji šoa Zvijezde pjevaju zaslužili pohvale žirija i brojne glasove publike za svoju izvedbu iz mjuzikla “Guslač na krovu”. U večerašnjem nastupu morat će se stoga nositi s velikim očekivanjima svojih navijača, a Goranu će pritom komparativna prednost biti glazbeno obrazovanje, budući da je kao vrsni saksofonist već svirao i s mnogim profesionalnim glazbenicima.

– Nemam baš sluha, ali imam papir glazbene škole. Ja sam kao onaj Hercegovac iz vica koji doduše ne zna plivati, ali ima uvjerenje da zna. Doista, poznavanje nota moja je prednost, budući da dosta pjevača vidi note kao što džavo vidi križ – kaže Goran.

Vaša izvedba prošle subote zadivila je i žiri i publiku. Raduje li Vas to i što spremate ovoga puta? – Naravno da nas je obradovalo, kad u nešto uložiš trud, vrijeme i dosta pripreme, pa ti još pođe za rukom i dobro izvesti pjesmu u trenutku nastupa, to je odlično. Danas imamo rock, ali ne smijem vam otkriti koju ćemo pjesmu pjevati.

Kako Vam je raditi s Ivanom Kindl? – Ivana je fantastična pjevačica i osoba, a bira i pjesme koje meni odgovaraju, gurajući me u prvi plan. Jako puno vježbamo, ali nije nešto stroga.

Koliko je pjevanje imalo udjela u vašem glumačkom obrazovanju i koliko često morate pjevati na daskama? – Umjetnosti su sve bliske, pa je razumljivo da sam i u kazalištu puno puta pjevao, a dvaput sam nastupio i u mjuziklima. No tada je to bilo pjevanje iz lika, a ne iz moga karaktera.

Koji par smatrate najopasnijim konkurentima? – Natjecanje je stvarno u rukama publike, tako da je teško predvidjeti tko bi mogao pobijediti. Najopasniji su oni koji imaju najbolje organizirano glasovanje i podršku obitelji, prijatelja, kvarta, mjesne zajednice… Nema to toliko veze s kvalitetom, jer pobjednici nisu uvijek i najbolji, ali to je čar šoa koja leži u dvostrukom ocjenjivanju – publike i žirija. Nekome je taj dan baš super ova ili ona haljina, voditeljica ili nešto treće, pa glasa po srcu.

Tko je najstroži član žirija? – To ne ovisi o ljudima, nego o dodijeljenim zadacima. I kod nas postoji špranca kao u Engleskoj, pa je jedan član nježan, drugi objektivan, treći strog i tako dalje. Kao osobe su svo četvero bitno drukčiji negoli kao članovi žirija.

Linker
19. travanj 2024 12:06