INTERVJU ZA BBC

Goran Višnjić: Teško je glumiti s divovskom lignjom

Ovoga tjedna na BBC1 premijerno je prikazana prva epizoda serije “The Deep”, u kojoj jednu od glavnih uloga igra hrvatski glumac Goran Višnjić. Znanstveno fantastična serija o članovima posade podmornice Orpheu, koji kreću u potragu za rijetkim mikro-organizmima u dubinama Atlantskog oceana, privukla je dosta pažnje u Engleskoj, pa je tako i Višnjić dao intervju za BBC u kojem govori o seriji.

Na žalost, kritike nakon prve epizode nisu nimalo povoljne, pa je tako londonski Metro za seriju napisao da je “previše apsurdna da bi ju shvatili ozbiljno”.

– Već sam se susretao sa specijalnim efektima na snimanju “Hitne službe” i nekih filmova, ali ovo je prvi put da sam ispred sebe morao zamisliti razna stvorenja, poput divovske lignje, kitova i slično – opisao je Višnjić iskustva sa snimanja serije “The Deep”, ali i objasnio kako mu je bilo snimati u Škotskoj.

– Obožavam Škotsku. Svaki vikend, kad bih imao vremena, iznajmio bih auto i obilazio mjesta po cijeloj Škotskoj. Bio sam u Isle of Sky, dvorcu Eilean Donan, koji se pojavljuje u filmu “Highlander”. Bilo je prekrasno. Išao sam i u Edinburgh na kazališnu predstavu, ali i posjetio prijatelja u Scarboroughu – otkrio je Goran Višnjić.

Uz hrvatskog glumca, glavne uloge u seriji imaju Minnie Driver, koja glumi kapetanicu posade, i James Nesbitt, a za vrijeme snimanja Goranova obitelj je bila u Zagrebu.

– Jednom kada odu u Ameriku, Europljani počnu razmišljati o Europi kao malome mjestu. Zato je supruga bila u Zagrebu, dok sam ja snimao u Škotskoj, a jednom smo se našli u Parizu. Božić i Novu godinu proveo sam u Zagrebu, što je bilo jako lijepo – kazao je Višnjić.

U razgovoru za BBC ujedno je otkrio i da kao dječak nije sanjao ni o glumi ni o životu u podmornici, već o tome kako će postati – pilot.

– Oduvijek sam bio lud za letenjem. Čak 13 puta sam skočio s Blue Angels, akrobatskom grupom američke mornarice, iz aviona F/A-18 Hornets. to je vjerojatno bio vrhunac mojeg života – sa smijehom je rekao Goran Višnjić.

Linker
03. svibanj 2024 16:28