IZ BAZENA NA PODIJ

Gordan Kožulj pleše zbog mame i žene

U 26 godina sportske karijere osvojio je brojna odličja, a danas, godinu dana nakon što se oprostio od reprezentacije, Gordan Kožulj (32) osvaja – komplimente. Višestruki svjetski i europski prvak te hrvatski plivački rekorder nastupa u TV showu Ples sa zvijezdama, u kojem mu je partnerica i mentorica Ana Herceg.

Prošle subote par je osvojio treće mjesto prema glasovima žirija, čemu su se najviše obradovale Gordanove najvatrenije navijačice, 32-godišnja supruga Ivana, mama Ana i sestra Martina.

– Sretan sam jer se odlično zabavljam, ali i zadovoljan, s obzirom na to da nisam imao pojma o plesu dok se nisam počeo pripremati za show. Ne razmišljam o tome hoćemo li ispasti ili pobijediti, jedini mi je cilj naučiti plesati – ističe Gordan, koji se lani zaposlio u agenciji za komunikacijske usluge Madison Consulting, u kojoj radi kao PR za krizni menadžment. Ove je godine postao direktor hrvatske plivačke reprezentacije, a uz sve to još je uvijek hrvatski prvak u disciplinama 100 i 200 metara leđno.

Gordan je raspored morao uskladiti sa suprugom, koja je nedavno otvorila stomatološku ordinaciju u Velikoj Gorici, a u brizi oko petogodišnjeg sina Luke i troipolgodišnjeg Tome pomažu im roditelji.

– Prvo su me zvali da nastupam u showu Zvijezde pjevaju, ali nisam prihvatio jer nemam sluha i jako bih se osramotio. No, poziv za nastup u plesnom showu nisam mogao odbiti, već i stoga što ga moja supruga i mama obožavaju gledati. I nije mi žao, pogotovo stoga što sam oduševio mamu, koja kaže da od mene nije očekivala takvu umješnost – kaže Gordan, dodajući da je dosta dobro svladao tehniku standardnih plesova, no pomalo strepi od nastupa u sljedećoj emisiji, u kojoj mora izvesti dramatičan i strastven paso doble.

Iako sa suprugom nije nikada plesao, pa čak ni vlastiti svadbeni valcer jer ga zbog sportskih obveza nije stigao naučiti, Gordan priznaje da mu je velika želja krenuti sa suprugom u plesnu školu.

– Ples je posebna vrsta intimnosti i bilo bi predivno kad bismo Ivana i ja mogli neko vrijeme posvetiti jedno drugome, daleko od sviju. Za brak nije dobro kad muž i žene sjede doma pred televizorom. Čak bi i Luka htio da nas vidi u plesnom zagrljaju, te je ljubomorno pitao zašto plešem s drugom tetom, a ne s mamom. Ivana mu je odgovorila da teta želi naučiti tatu plesati tako da on može naučiti mamu – kaže Gordan koji je svojoj supruzi neodoljiv u plesnom fraku.

Sana Vitas

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati sve o plesačkim danima Gordana Kožulja, ali i o obiteljskim planovima za budućnost, pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 776 ili se pretplatitet na PDF izdanje.

Linker
03. svibanj 2024 18:48