AFP/Cropix
PREMA VATIKANSKOM PROTOKOLU

Graciozna kraljica Letizia u bijelom na audijenciji kod Pape

Španjolski kraljevski par obavio je svoj prvi inozemni zadatak i posjetio papu Franju u Vatikanu, gdje su privatno razgovarali s vrhovnim poglavarom Katoličke Crkve.

Kralj Felipe VI (46) i kraljica Letizia (41) proveli su 40 minuta razgovarajući s Papom, a na kraju razgovora pozvali su ga da posjeti Španjolsku.

Letizia je prema vatikanskom protokolu odjenula bijelu kombinaciju – jednostavnu bijelu suknju ispod koljena i bijeli sako, cipele boje kože i jednostavne naušnice s biserom.

S obzirom da je ona Kraljica za nju vrijedi Privilegio del Bianco, odnosno ona može odjenuti bijelo, što je privilegija za sve katoličke kraljice. Vatikanski protokol inače predviđa da žene u posjeti Papi moraju odjenuti crnu kombinaciju dugih rukava i crni veo.

Španjolski kraljevski par već je upoznao Papu na njegovoj inauguraciji u ožujku 2013., a nakon posjeta Vatikanu Kralj i Kraljica nastavljaju sa službenim posjetima i drugim zemljama pa ih u idućim tjednima očekuje putovanje u Francusku, Portugal i Maroko.

Pogledajte fotogaleriju!

Linker
24. travanj 2024 16:58