/ SIPA
LOŠ POTEZ

Gwyneth opet omražena: optužena za seksualiziranje djevojčica

Nakon što su je prije nekoliko dana čitatelji američkog časopisa Star proglasili najomraženijom osobom u Hollywoodu, američka glumica ponovo se našla na udaru javnosti, i to zbog optužbi za seksualizaciju djece. Naime, Gwyneth Paltrow na svojoj je web stranici predstavila kolekciju bikinija za četverogodišnje djevojčice dizajnerice Melisse Odabash, piše Jutarnji list.

Čim su se dvodijelni bikiniji našli na njezinoj stranici Goop , reagirale su brojne udruge za zaštitu djece optužujući je da time želi seksualizirati mlade djevojčice tako da nalikuju odraslim ženama, jer su badići kopija onih za starije djevojke i žene. Bikiniji se mogu kupiti po cijeni od 30 funti, a namijenjeni su djevojčicama od četiri, šest i osam godina. Udruge su žustro reagirale jer smatraju da se ovakvim odijevanjem želi potaknuti djevojčice i dječake da što prije odrastu, umjesto da uživaju u djetinjstvu.

Bikini koji se našao na meti udruga i javnosti može se nabaviti u dvije boje – crnoj i plavoj – a starije sljedbenice Melisse Odabash, poput Rihanne i Kelly Brook, obožavaju ga zbog dubokog dekoltea. Upravo takav dekolte namijenjen je i malenim djevojčicama.

Iako se glumica izravno nije oglasila, udrugama je odgovorila preko svojega glasnogovornika.

– To je glupost! Djevojčice već desetljećima nose takve kostime! – rekao je glasnogovornik.

Linker
26. travanj 2024 08:29