BEZ ŠEHEREZADE

Halit Ergenc: Znatiželjan sam vidjeti Zagreb

Odmoran i nasmiješen, 40-godišnji turski glumac Halit Ergenc , zvijezda “1001 noći”, trenutno najgledanije televizijske serije u Hrvata, sletio je danas oko 13.30 na Ljubljanski međunarodni aerodrom “Jožeta Pučnika” u Brniku, 40-ak kilometara udaljen od slovenskog glavnog grada, nakon što je iznenada otkazan njegov već rezervirani let za Zagreb zbog vremenskih neprilika, odnosno magle, piše Jutarnji list.

Ležerno odjeven u svijetli džemper okruglog ovratnika, plave traperice i bijele sportske tenisice, popularni “Onur Aksal” pozdravom je dočekao hrvatske novinare i rado pozirao fotoreporterima, iako je bio vidno zatečen neočekivanom “medijskom zasjedom”.

Njegova lijepa supruga Berguzar Korel, popularnija kao “Šeherezada”, Halitu će se pridružiti već prekosutra, a najiščekivaniju televizijsku reklamu godine, snimat će skupa u srijedu. Halit dotad ima organizirano i druženje sa 50 sretnih dobitnika Konzumove nagradne igre, održane tijekom petka i subote, kojemu se glumac, također veseli jer, kako je rekao, jedva čeka da upozna svoje hrvatske obožavatelje.

– Let je bio doista miran i ugodan. Znate, trebali smo ići drugim, no to nije bilo moguće pa smo išli ovim putem. Ipak nije bilo neprilika i lijepo smo putovali – mirno je rekao Halit, pomalo iznenađen što smo potegnuli u susjednu državu kako bismo ga nakon dvosatnog leta iz Istanbula, dočekali na tlu.

– Zaista sam uzbuđen zbog dolaska, a i prilično znatiželjan što me sve čeka u Zagrebu. Scenarij za reklamu dobio sam nedavno. Malo jest drugačiji od onih kakve sam dosad radio, no prilično mi se sviđa, zanimljiv je. Inače, nije mi nepoznato snimanje takvih formata, kao mlađi radio sam puno komercijalnih videa – objasnio je kratko glumac, koji je stigao u pratnji agentice Emru, koja ga je po strani čekala dok je razgovarao s novinarima.

Slavnog glumca u slovenskoj zračnoj luci dočekalo je dvoje agenata zagrebačke agencije Unex, koja s Agrokorom surađuje na projektu gostovanja i angažmana Halita Ergenca i Berguzar Korel u Hrvatskoj. Nakon upoznavanja i službenog fotografiranja sa svojim novim suradnicima u predvorju aerodroma, svi četvero uputili su se u crni Audi A8 parkiran tik ispred ulaza u čekaonicu te brzo krenuli za Zagreb.

Iako simpatičnog bradatog glumca nije bilo teško prepoznati među putnicima, Halit ni po čemu nije odavao dojam da je zvijezda. On i njegova agentica imali su sasvim prosječnu količinu prtljage, koju su sami dovezli kolicima, poput svih ostalih, a Halit nije ni iskoristio mogućnost da iziđe iz aviona drugim putem. Iako glavni ljubljanski aerodrom još uvijek nema VIP izlaz, kako doznajemo, zvijezde inače mogu zatražiti da ne slijede službeni protokol već budu u mogućnosti napustiti ga s piste, no Halit takvu opciju nije zatražio.

Nakon dolaska iz Istanbula nepredviđeno duljim putem, Halita ipak nije očekivao odmor, budući da je već u 16 sati trebao biti u središnjoj zgradi Agrokora na prvom sastanku. Glumac i njegova pratnja iz Slovenije prvo su se uputili u zagrebački hotel Westin, gdje će supružnici Ergenc i Korel odsjesti u predsjedničkom apartmanu na 13. katu, kako bi se kratko raspremili, a u sjedište tvrtke stigli su oko 16.20 sati. Ispred Agrokora dočekala ga je direktorica marketinga Iva Balent sa suradnicima, a niti u Zagrebu nije izbjegao medije.

Po izlasku iz službenog automobila, već poprilično umoran, Halit je ponovno pokazao susretljivost, iako je pred njim bio dvosatni sastanak i dogovori oko samog angažmana, koji su prije dolaska u Zagreb bili tek “ugrubo” sastavljeni.

– Neka moj posao ovdje ostane iznenađenje jer ćemo upravo sada dogovoriti sve detalje – kratko je odgovorio na pitanje o tome koja je točno njegova uloga u čitavoj Konzumovoj kampanji, priznavši da još uvijek nije usvojio niti jednu riječ hrvatskog.

– Ima dovoljno vremena ovih dana da naučim pokoju riječ – kroz smijeh je komentirao plavooki glumac te se brzim korakom uputio za predstavnicima Agrokora u službene prostorije. Za Halitov ostatak prvog dana u Hrvatskoj bilo je predviđeno i neformalno druženje u elitnom zagrebačkom restoranu “Okrugljak”, gdje su se prema prvobitnim planovima trebali okupiti već u 18 sati, no zbog iznenadnog otkazivanja leta, čitav raspored je promijenjen.

Martina Kuterovac, Ivana Sokač / Jutarnji list

Linker
28. travanj 2024 06:48