NOVI REKORD

Harry Potter i hrpa love

Obožavatelji su odlučili malenome čarobnjaku iz Hogwartsa prirediti pravi oproštaj i napuniti njegovu “kasicu prasicu”. Naime, zadnji film iz serijala o Harryju Potteru počeo se u petak prikazivati u Sjevernoj Americi i u samo jednom danu zaradio je rekordnih 92.1 milijun dolara.

“Harry Potter i darovi smrti 2. dio” tako je za gotovo 20 milijuna dolara nadmašio dosadašnjeg rekordera, film “Sumrak saga: Mladi mjesec” (72.7 milijuna), a predviđa se da bi trebao i nastaviti tim putem te postati najbrži film u povijesti koji je dosegnuo zaradu od milijardu dolara. Pokazuju to i rezultati iz ostatka svijeta, gdje je film od srijede, kada se počeo prikazivati u nekim državama, zaradio 157 milijuna dolara.

Snimljen po romanima J. K. Rowling, filmski serijal je započet 2001. godine s filmom “Harry Potter i kamen mudraca”, no za razliku od književnog serijala ima osam nastavaka. Naime, “Hary Potter i darovi smrti”, posljednja knjiga u serijalu, zbog svoje je opsežnosti razlomljena u dva filmska dijela.

U deset godina prikazivanja i osam snimljenih filmova, serijal o Harryju Potteru na blagajnama diljem svijeta prodao je ulaznice u vrijednosti većoj od 6.4 milijarde dolara.

­

­

Linker
29. travanj 2024 06:43