ŽENE I DIJAMANTI

Helen Mirren: Nakit je za ženu nešto posebno

Iako na službenom dijelu festivala nije imala nijedan film, britansku glumicu Helen Mirren bilo je nemoguće ne primjetiti u prvome dijelu festivala u Cannesu. Osim što je na otvaranju zasjenila brojne mlađe kolegice, 64-godišnja glumica na Croisetteu je predstavila svoj novi film “Love Ranch”, koji je režirao njezin suprug Taylor Hackford, a ujedno je i uručila Chopard Trophy najboljem mladom glumcu Edwardu Hoggu. Na dodjeli nagrade ženevske draguljarske kuće, Mirren je privlačla poglede i predivnom ogrlicom od kunzita i dijamanata zajedno s kunzitom od 173 karata.

– Ovo je doista predivan komad nakita. Šteta samo što nije moj, već ga moram vratiti Chopardu. Kakav nakit najviše volite? – Nakit je za svaku ženu nešto posebno. Danas je u prvom planu ovaj prekrasan kunzit, ali svi znamo da žene ne mogu odoljeti dijamantima. No, u posljednje vrijeme svi smo svjesni da postoje i “krvavi dijamanti”, odnosno dijamanti iskopani u ratnim zonama u Africi, pa dobro provjerim podrijetlo nakita prije nego što ga uzmem. Je li Cannes za vas posao ili užitak? – Cannes je uvijek posao. Čak i kada nemam film u konkurenciji, ovdje sam nekim drugim poslom. Tako se i ove godine ne odmaram, veä predstavljam svoj novi film “Love Ranch”, koji se prikazuje na marketu, a ujedno sam tu i da promoviram Chopard Trophy.

“Love Ranch” je prvi zajednički film as suprugom, nakon 25 godina i filma “White Nights”, na čijem ste se snimanju upoznali. Zašto je trebalo tako dugo da opet zajedno snimate? – Ni sama ne znam točan odgovor na to pitanje. Ja sam stalno uz nejga i na filmovima koje jê snimao dolazila sam na set i donosila kolačiće. No, jednostavno nije bilo lika koji bi meni odgovarao. Počela sam se pitati hoćemo li uopće više ikada zajedno raditi, a onda mi je ponudio ovu ulogu madam u javnoj kući. Nisam se nimalo dvoumila hoću li prihvatiti ili ne.

Josip Jurčić

Linker
26. travanj 2024 16:10