DVOSTRUKI IDENTITET

Hrvatske glumice preobražene u dive starog Hollywooda

Proteklog vikenda u šarmantnim prostorima galerije Velvet i hotela Palace hrvatski su glumci i glumice na jedan dan dobili priliku postati zvijezdama starog Hollywooda. Ivanu Roščić , Gorana Bogdana , Mariju Sekelez , Ivu Štrljić i Edvina Liverića scenograf i dizajner Saša Šekoranja iskoristio je kako bi pred fotografskim objektivima rekreirao scene iz legendarnih noir filmova “Bulevar sumraka”, “Duboki san”, “Džungla na asfaltu” i “Pucajte na pijanista”. Za izložbu naziva “Double Identity” Šekoranja će snimiti i druge zvijezde iz zemlje i regije.

Hrvatske Lauren Bacall, Gloria Swanson, Marilyn Monroe te njihovi partneri Humphrey Bogart i Charles Aznavour tijekom snimanja otkrili su što to mora imati jedna potencijalna glumačka diva, kako su se sami osjećali u koži holivudskih velikana te koji su im omiljeni noir filmovi.

Šekoranjina izložba bit će prikazana na drugom Noir Festivalu od 23. do 26. svibnja 2012. godine koji će se njome i otvoriti u Hrvatskom muzeju arhitekture. Nakon toga projekt će zaživjeti i u Dubrovniku te Beogradu, šireći pozitivnu viziju noir umjetnosti, a redovno će se moći pogledati od 30. svibnja svaki dan od 9 do 21 sat, uz besplatan ulaz.

Linker
28. travanj 2024 10:25