VUKOVAR FILM FESTIVAL

Hrvatski film napunio šleper na Dunavu

Šleper na Dunavu bio je prepun. Za Vukovar Film Festival koji proslavlja svoje četvrto izdanje to i nije bilo nešto neobično s obzirom na to da su večeri otvaranja na takvim filmskim manifestacijama uvijek dobro posjećene, međutim, puno je više intrigirala publika koja se okupila sa strane, na dunavskom nasipu: neki su uspjeli nabaviti stolce, pa su ih namjestili kako bi imali što bolji pogled na filmsko platno, dok su drugi naprosto sjeli na kamen ili na travu i pratili film, piše Jutarnji list .

Podsjećalo je to na razdoblje kada još nije bilo televizije i drugih audiovizualnih atrakcija, pa je projekcija filma – osobito u manjim mjestima – uvijek bila prava senzacija.

Vukovar, istina, ne možemo okarakterizirati kao manje mjesto, no što reći o gradu koji danas u središtu nema niti jedno kino (preostalo je tek jedno u Borovu naselju), a nekad ih je imao tri. Njegovim žiteljima ovaj je festival poput podsjetnika da se film još uvijek može gledati na velikom ekranu.

Oragnizatori su za otvorenje izabrali dva hrvatska filma – Odredište nepoznato dvoje debitanata Vjerana Vukašinovića i Ines Šulj i Libertango Sare Hribar.

Linker
03. svibanj 2024 15:41