BOGATI I MRTVI

I nakon smrti, Michael Jackson zarađuje najviše

Michael Jackson u posljednjih je godinu dana zaradio je ukupno 275 milijuna dolara, više nego preostalih dvanaest mrtvih slavnih osoba na Forbesovoj listi zajedno, piše Jutarnji list. Na drugom mjestu je Elvis Presley sa zarađenih 60 milijuna dolara, a treći britanski pisac J.R.R. Tolkien, autor trilogije ‘Gospodar prstenova’, koji je zaradio 50 milijuna dolara.

Jackson je pretekao legende glazbe Elvisa Presleyja i Johna Lennona, a zaradio je više i od najpopularnije i vrlo žive Lady Gage, Madonne , Jay-Za ili slavnog benda U2 koji se nalaze među prvom petorkom po iznosu zarade među živima.

Povratak kralja najavljen spektakularno prošlo ljeto kada je u Londonu zakazano oko 100-ak koncerata trebao je značiti oživljavanje kapitala posrnulog Jacksona, koji se nalazio u teškoj financijskoj situaciji. No čini se da se u njegovom slučaju i smrt prodaje jednako dobro kao i ulaznice za koncerte.

Nakon Jacksona, Elvisa i Tolkiena, četvrto mjesto po zaradi zauzeo je otac Charlie Browna i Snoopyja Charles Schultz na petom je John Lennon , a na šestom se našao švedski književnik Stieg Larsson, autor trilogije “Millenium” koja je postala ne samo književni, već i filmski hit. Na osmom mjestu je Albert Einstein.

Barbara Slade / Jutarnji list

Linker
24. travanj 2024 17:37