VALENTINO

I New York se poklonio caru mode

Iako se njegovo osunčano lice nije baš uklapalo u prohladnu newyoršku noć, slavni talijanski dizajner Valentino Garavani bez problema je osvojio Manhattan s premijerom dokumentarca “Valentino: posljednji car”. Film o dizajnerovom životu i odlasku u modnu mirovinu premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je dobio vrlo dobre kritike, no njegova američka premijera bila je možda čak i blještavija.

Dok je u Veneciji Valentino na crveni tepih došao s manekenkom Evom Herzigovom, u New Yorku je ta čast pripala glumici Gwyneth Paltrow. Od kada je dizajnirao prekrasnu crno-bijelu haljinu za Juliju Roberts, u kojoj je zasjala kao dobitnica Oscara, većina holivudskih glumica obožava talijanskog dizajnera, pa ne čudi što su na premijeru došle Anne Hathaway i Claire Danes, koja je stigla sa zaručnikom Hughom Dancyem.

No, ne vole samo glumice Valentina. Dizajner se na crvenom tepihu zadržao u srdačnom razgovoru s voditeljicom Marthom Stewart, a dio glamura nadodala je i manekenka Karolina Kurkova.

– Volim ljepotu, nije to moja krivica – jedna je od Valentinovih izjava iz filma, koja je dokazana i na newyorškom crvenom tepihu.

Linker
02. lipanj 2023 03:14