Goran Mehkek / CROPIX
SVATKO MOŽE POMOĆI

I vi možete pomoći stradalima u poplavama - uključite se u akciju!

Brojne udruge pokrenule su akcije prikupljanja pomoći, pa vam donosimo neke od načina na koje možete pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo socijalne politike i mladih apelira na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu stanovnicima poplavljenih područja donacijom hrane, odjeće, obuće, deka, plahti, čarapa i svega ostalog što bi moglo pomoći svima koji su daleko od svojih domova. Iz Ministarstva apeliraju da je i dalje najpotrebnija voda, a sve donacije se prikupljaju u prostorijama Ministarstva na adresi Savska cesta 66.

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je prikupljanje pomoći putem donacija koje možete:

– uplatiti na račun IBAN: HR 6923400091511555516 , poziv na broj 08

– pozivom na telefon 060 90 11 (cijena poziva je 6,25 kn, PDV uključen)

– uplatiti on-line na stranicama Crvenog križa

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

Donacije hrane (isključivo trajnih namirnica) i vode mogu se donijeti u općinska ili gradska društva Hrvatskog Crvenog križa

U Zagrebu se donacije hrane i vode mogu donijeti u Hrvatski Cvrveni križ, Ulica Crvenog križa 16, od 8 do 20 sati.

Građane Primorja, Dalmacije i otoka Crveni križ moli da ne sakupljaju hranu i vodu, već da, ukoliko mogu, pomognu pozivom na donacijski telefon ili uplatom na broj računa.

Hrvatski Caritas poziva sve građane, kao i hrvatske poslovne subjekte, da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć stradalim sugrađanima na području Požeške biskupije i Đakovačko-Osječke nadbiskupije te posvjedoče socijalnu osjetljivost i djelatnu ljubav. U akciju je moguće uključiti se uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa:

IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175

U akciju su se uključili i studenti, branitelji, različite udruge i gradovi, a uključite se i vi, ako i koliko ste u mogućnosti, kako bismo zajedno pomogli stanovnicima poplavljenih područja.

Linker
26. travanj 2024 07:41