Budite spremni za nenajavljene goste nedjeljom. Želite li ostaviti dojam savršene domaćice i pritom uložiti minimalno truda i vremena, imamo recept za vas.
Zasigurno vam se zna dogoditi da se na vratima pojave gosti koji su samo u prolazu. Za takve slučajeve uvijek pri ruci imajte sastojke za kolač koji je brz i jednostavan.
Postoje mnogobrojne verzije slavnog drobljenca, a mi vam danas donosimo recept jednog od njih.
Potrebno za voće:
- voće (kruške, jabuke, ananas – ovisi što volite)
- 3 žlice šećera
- 1 vanilin šešer
- cimet
Potrebno za tijesto:
- 110 g glatkog (a može i oštrog) brašna
- 60 g maslaca narezanog na kockice
- 40 g šećera
- malo soli
1. Pripremite male keramičke zdjelice za pećnicu (6 komada) i premažite dno kockicom maslaca.
2. Voće narežite na kockice i pomiješajte sa svim ostalim sastojcima (šećer, vanilin šećer, cimet) i stavite u te posudice.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, razmrvljeni maslac, šećer i malo soli. Prstima miješajte dok ne dobijete smjesu teksture poput pijeska.
4. Kad ste gotovi, pospite to tijesto preko voća u posudicama i još malo promiješajte, ali više drobljenog tijesta ostavite pri vrhu.
5. Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C, 45 minuta.
Kolač servirajte u tim istim posudicama, dok je vruć.