LARISA LIPOVAC I GORAN NAVOJEC

Idilično vjenčanje na Visu

Glumačko plesni par, tridestosmogodišnji Groran Navojec i njegova šest godina mlađa izabranica, uspješna koreografkinja, rodom iz Rijeke, Larisa Lipovac u petak su na idiličnom Visu kojeg nazivaju svojim rajem na zemlji, odigrali možda najvažniju rolu u svom životu – uplovili u bračnu luku .

S osmjehom na licu mladenci su izrekli sudbonosno „da“ u viškoj crkvi Gospe od spilica. Pred okupljenom rodbinom i brojnim prijateljima, većinom iz svijeta showbiza, svečani obred vjenčanja obavio je Don Paulin Bjažević.

Premda je svadba trebala po želji mladenaca proći pod velom potpune tajnosti, zbog čega se novinare pokušavalo zavarati i udaljiti na sve moguće načine pa čak i krivim datumom vjenčanja, oko 17 sati su romantičnom ambijentu crkvenog dvorišta, unatoč svim mjerama osiguranja, istina pod velom, ali onim u kombinaciji s dugom bijelom vjenčanicom kreatorice Zdravke Ivandije, pojavila se Larisa.

Od svoje izabranice nimalo hrabriji nije bio ni mladoženja. Unatoč upornom skrivanju od neželjenih pogleda, Goran nije uspio skriti da mu neloše stoji crno elegantno odijelo… Podrška Larisi iščitavala se cijelo vrijeme iz pogleda čak dviju kuma Maje Kljajić i Petre Ptičarević.

-Držite se, nije to ništa!- mladoženju je bodrio i zadnje upute za veliku, Goranovu,ovog puta životnu ulogu, spontano smišljao Vedran Mlikota, kojem će vjerojatno, barem po pitanju bračnih savjeta, Navojec uskoro biti korisniji. No i Goran je imao drugog kuma, Alana Katića, prijatelja iz Bjelovara.U crkvi je mladencima uživo pjevala Ivana Husar, a atmosferu su podizali Zlatan Zuhrić Zuhra sa suprugom Asjom, braća Boris i Mario Mirković, Držen Šivak, Mario Petreković, Kristijan i Tamara Ugrina, Ivica Vidović, Joško Lokas i drugi.

Nakon svečanog čina vesela se povorka, po izboru mlade, preselila iza kamenih zidina „Ville Kaliope“ renesansnog ljetnikovaca iz 16. stoljeća u čijem je osebujnom romantičnom vrtu priređena svečana večera.

A kako svadbena fešta nije, kao što je pred par mjeseci bilo najavljivano, održana na ranču kraj Bjelovara, nego pod ambijentalno osvijetljenim viškim palmama, tako su sa švedskog stola nosnice mamili mirisi tradicionalnih otočkih delicija.

Karpačoti, morske paštete, marinirane kozice, nezaobilazna viska pogača bili su tek prvi čin u bogatom repertoaru delikatesa koje su domaćini cijelog dana spravljali za svadbenu feštu. I dok su mladenci u društvu čak 140 uzvanika uživali u domaćoj spizi, glazbi, viškome vinu na stolovima se izmjenjivala paleta Kaliopinih kulinarskih uspješnica; bakalar na viški način, fažol i maništra na brujet, a tanjure su punili i dobri bokuni oborite ribe, zubaci s gradela. Nakon slanog uvijek ide slatko pa su domaćini gostima, uz brojne druge slastice spravili tradicionalni desert – višku rožatu u čiju je pripremu utrošeno čak 120 jaja.

– Bilo je fenomenalno, genijalno! – prokomentirao je u svom stilu nakon svečanog čina vjenčanja Boris Mirković, jedan od rijetkih iz svadbene povorke koji nije odbio komunicirati s novinarima .

– Tek sada ćemo dati mašti na volju i nadamo se da ćemo do jutra izdržati- dobacio je Boris. Novinare, za razliku od ostalih dakako odbio nije ni simpatični Zuhra koji je o komentirajući vjenčanje kazao:

– Bilo je uistinu, lijepo i romantično, to je vjenčanje za pamćenje.

Slavlje bi trebalo potrajati do ranih jutarnjih sati. No kako se ne ženi baš svaki dan, Larisa i Goran sa svojim prijateljima zabavu nastavljaju i narednog dana na beach partiju i to u nimalo slučajno odabranoj vali Stončica koja slovi ne samo za jednu od najljepših pješčanih viških plaža već i za sigurno i mirno sidrište A da upravu tu simboliku Stončice mladi bračni par ponese u život.- poželjeli su mladencima Višani.

Marina Rajčić/EPEHA

Linker
27. travanj 2024 12:36